Rutigt hej!

Heldag @work idag. Vilket underbart väder vi har!! Jag satt till och med ute i solen och åt lunch på jobbet. Vårkänslorna har aldrig varit mer välkomna! 

(null)

Jag har gått upp 8 kg sedan operationen. Hela 8 kg vätska (!!!!) på tre dagar (jag har ju känt hur jag svällt upp mer och mer men jag upptäckte viktuppgången när jag vägde mig i lördags). Jag vill dock tillägga att jag är extremt ointresserad av att väga mig i vanliga fall och jag väger mig aldrig någonsin för vikt säger ju egentligen ingenting, men nu under cancer-resan så väger sjukvården en ganska ofta för att ha lite koll. 
Jag har aldrig varit så här svälld i hela mitt liv! Jag har liksom ökat lika mycket i vikt på tre dagar som jag gjorde under hela graviditeterna med båda tjejerna. Jag vill dock tillägga ännu en gång att det inte är vikten i sig som gör mig frustrerad utan det är att man kan svälla upp så här mycket på så kort tid utan att det går att påverka på något sätt. 

Jag vet ju att det kommer försvinna någon gång och jag vet att det bara är värdsliga saker… men ändå känns det lite konstigt att tappa mer och mer av sig själv utseendemässigt. Att vara suuuupersvälld, inte ha något hår, inga fransar och knappt några bryn, jag håller på och tappar flera naglar pga cellgifterna, min stortå har varit ett enda stort infekterat sår sedan cellgiftsstarten, mitt defekta bröst … and I could go on for days. Nästan alla dagar lyckas jag trycka bort såna här tankar så långt så att det inte ens stör mig över huvud taget men vissa dagar så känner jag mig bara ful och allmänt less, att det liksom är så himla orättvist allting. Jag har ju liksom inte valt detta eller gjort något för att hamna här. Men som vanligt så får jag så himla dåligt samvete för att jag ens tänkt den tanken samtidigt som miljontals människor flyr för sina liv i Europa just nu. De har ju definitivt inte valt det heller och de flyr för sina liv as we speak. Man ska ju aldrig jämföra situationer eller liv men en uppsvälld och skallig flodhäst kan inte ens mäta sig med en bråkdel av ’orättvist liv’ just nu. 
Skärpning Evis! 


Malin

Kom ihåg att det inte går att jämföra med andra för det finns alltid dom som har det värre. Relaterat till många andra får du/har du genomgått mycket och måste få känna och sätta ord på det ibland.

Svar: Tack för det! 😘💕
Evelina Nilsson