Corona

Jag vill inte på något sätt förminska detta virus som nu har slagit till med full kraft världen över men jag tror inte att det är viruset i sig som är det mest katastrofala i sammanhanget utan jag tror att det är hur människor/samhället/världen väljer att hantera situationen. Jag kan samtidigt inte låta bli att få lite smått obehagskänslor över alltihopa. Vi i I-länderna vet knappt vad riktiga problem är och när vi väl får ett så spårar det ur fullständigt. Jag skäms lite över oss om jag ska vara ärlig. Jag tror absolut att vi kommer få det tufft framöver med finanskris, företag som går på knäna, ekonomier som kraschar och ett knackigt samhälle som försöker rulla på trots att det är allt annat än normalt men at the end of the day så handlar det för de allra flesta av oss inte om en kamp mellan liv och död utan om något betydligt högre upp i Maslows behovstrappa. 

(null)

Mina bästa råd i dessa tider: sluta armbåga er fram och försök istället att se helheten. Hjälp dem som behöver hjälp, ställ upp för de som behöver stöd, se till att finnas där för de du har i din omgivning (eller utanför din omgivning också även om de är svårare att veta där vilka som du faktiskt kan hjälpa) och försök att tänka på även andras bästa och inte bara ditt eget. Det är ett annorlunda läge vi har framför oss och jag tror verkligen att det kommer bli kaos framöver men vi har ett ansvar att göra det bästa av situationen. Att få panik och handla därefter har aldrig löst några viktiga problem och frågor. 

Med det sagt.. Sprid kärlek istället för hat, tänk på andra istället för att bara tänka på dig själv, tvätta händerna och följ rekommendationerna för att förskjuta spridningen något på framtiden så att sjukvården och samhället hinner med. Jag tror att det är svårt att undgå smittans spridning men om vi åtminstone kan sprida ut den något i tid så blir iaf inte alla sjuka samtidigt. Stay strong! Och till alla er som kämpar extra mycket i de mest utsatta branscherna just nu - ni är grymma!!

Och nej, jag är inte alls en sån som tror att kärlek är lösningen på alla problem men jag tror att kärlek och omtanke åtminstone löser fler problem än armbågar, egoism och hat. Kärlek kommer varken ta bort Corona, skapa fler sjukhusplatser eller hålla ekonomin intakt men den kommer åtminstone att göra denna tuffa tid enklare att gå igenom om vi alla hjälps åt och samarbetar. 

Josefin

❤️

Svar: ♥️♥️
Evelina Nilsson

Josefin

❤️