Storstädning!

Idag har jag städat hela huset.. Egentligen pallar jag inte att göra någonting alls men ibland är det ändå så skönt att bara kötta och slippa tänka på smärtan hela tiden. Vi hade inte städat här hemma på hur länge som helst så det var riktigt äckligt här hemma. Ush! Jopplas, var är du när man behöver dig som mest?? Haha! 

Nu är det rent och fint överallt och adventsljusstakarna är framme (åtminstone på nedervåningen). Vilken härlig känsla! Jag känner mig 10 kg lättare av att slippa gå runt i ett smutsigt kaoshem.. 

(null)

(null)

(null)

På förmiddagen kom Johans bror och flickvän förbi och hälsade på en sväng. Det var ett tag sedan de träffade Lily så hon kände nog inte riktigt igen dem men hon tyckte det var roligt att träffas ändå. De hade med sig så himla fina presenter till Lily! Tusen tack! 
På eftermiddagen kom pappa förbi på en fika också. Så mysigt! 

Nu är det pizzafredag här hemma! 

Föräldragrupp!

Imorse tog vi en promenad till vårdcentrum här i Östhammar för att gå på föräldragrupp. Idag var temat barn och alkohol.. Jag har ju in princip varit nykterist i typ 5-6 år pga alla mina mediciner jag tar. Starka mediciner och alkohol är ingen bra kombo.. Jag känner ärligt talat att det inte är någon big deal alls, jag lever minst sagt lika bra utan alkohol som jag gjort innan med alkohol. Jag kan absolut bli sugen på ett glas vin ibland men det känns inte heller jättejobbigt att hoppa över det. Mitt alkoholfria liv går alldeles strålande och jag tänker liksom inte ens på det! 
I övrigt så var det trevligt med föräldragrupp även om det bara var jag och en till idag..

(null)

(null)

När vi kom hem var Eva hos oss. Hon tog en promenad med Hugo medan Lily sov vidare i vagnen. 

Jag har för första gången på säkert två månader känt mig lite piggare idag.. Jag mår lika dåligt som "alltid" ikväll igen men jag fick åtminstone en helt ok bra dag så jag får vara glad och tacksam för det. 


Frysåterföring!

Nu är återföringen gjord. Bästa Linné tog hand om oss lika väl som alltid.. Förra gången vi var där på undersökning så var även Lily med och läkaren vi skulle träffa började med att säga "om jag inte minns helt fel så tror jag att det var jag som stoppade in den här lilla tjejen!" och tittade sådär stolt på Lily. Det måste vara en mäktig känsla att vara den som hjälpt så många par att få egna barn tillslut, trots oddsen många gånger, och att dessutom få träffa barnen sen när de väl är ute! Personalen blir alltid lika glada när Lily är med, gulligt! Idag var vi dock dit utan barn.. 
Man är lite nervös på dagen innan man ska dit för att de ska ringa och säga att tiningen av embryot inte gick som planerat och att återföringen därför inte går att göra men vi fick inget samtal innan tack och lov. Vi hade ju två embryon kvar i frysen men när vi kom dit fick vi veta att den första inte klarade tiningen så det blev vår sista som blev aktuell för återföringen, men den såg väldigt lovande ut sa läkaren så det låter bra! 
 
Här sitter vi och väntar på att få vårt rum.. Vid återföringen med Lily hade vi rummet ’Liljan’. Återföringen nr 2 hade vi rummet ’Rosen’ så jag var svintaggad på en till flicka som skulle heta Rose då, men som ni vet så blev ju det missfall/utomkveds vid det försöket i somras. Hur gulligt hade det inte varit med två flickor som heter Lily och Rose? Iaf, den här gången fick vi rummet Gullvivan.... Det blir inget namn baserat på det rummet kan jag säga så vi får nog vidga vyerna när det gäller namn på den här bebben, haha. Blir det en flicka får vi väl plocka Rose i vilket fall som helst. Så gulligt ju!! Men namn känns ganska långt borta fortfarande, först ska allt gå bra och embryot ska fastna, hålla sig kvar och sen växa!
 
(null)
 
Ombytta och redo! Det här "ingreppet" går väldigt snabbt och smidigt och är helt smärtfritt så inga förberedelser behövs innan (mer än att byta om till sjukhuskläder). 
 
(null)
 
Inne i självaste babymaking-rummet, haha! This is where the magic happens! 
 
(null)
 
Redo att få se vår lilla mini på skärmen! 
 
(null)
 
Här har vi vårt perfekta lilla embryo (extremt uppförstorad såklart). Tänk att de ser ut så här från början.. Hur sjukt är det inte att det här (förhoppningsvis) ska bli en liten bebis?? Tänk att vi fick se Lily precis likadant innan, att hon liksom varit en sån här liten miniplupp som sen växte och blev ett barn. Det känns bara häftigare och galnare ju mer man tänker på det... På något sätt känns det ännu sjukare den här gången än med Lily. Då var ju allt så nytt och så himla overkligt på ett annat sätt men nu har man ju liksom sett och varit med om allt en gång och även sett att det är ett barn som kommer ut tillslut så nu förstår man på ett annat sätt att det är på riktigt! 
 
(null)
 
Återföringen går till så att labbet gör embryot redo, sen stoppar läkaren in det i livmodern med hjälp av en kateter precis där det ska sitta! Det är gjort på några sekunder och vips så är det klart. Det är en liten konstig känsla efteråt.. Ja nu är jag alltså kanske gravid?!
 
(null)
 
Taggade på att förhoppningsvis vara parents of two om sisådär 9 månader!
 
(null)
 
Efter återföringen får man byta om igen och sen kommer läkaren in och berättar vad man ska tänka på osv. och så får man med sig ett gravtest som man ska testa om två veckor. Spännande! 
 
(null)
 
Nu vet ni hur en frysåterföring går till. Om någon av er har några frågor kring det här med IVF så svarar jag självklart gärna på dem. Vi börjar känna oss ganska IVF-rutinerade vid det här laget, haha! Men om ni ska genomgå en IVF så rekommenderar vi Linnekliniken i Uppsala alla dagar i veckan. Världens absolut bästa ställe någonsin! Så himla fina människor, väldigt professionella, de tar sig tid och de är alltid lätta att få tag på. Och framförallt så ser de en som riktiga människor och de kommer ihåg en osv., det är man inte riktigt vad med inom sjukvården annars. 
Vi har ju bestämt att detta är vårt sista försök oavsett hur det går men det är nästan så att det känns lite sorgligt att vi aldrig mer ska dit igen... Linnekliniken får 10 av 5 Evisar. 
 
Nu hoppas vi på plus om någon vecka och en bebis om 9 månader!