Hockey i Thai!

Johan tog sovmorgon imorse och jag satt ute på balkongen och läste tills han vaknade. Sen åt vi sen frukost tills den stängde 10.30. Första kvällen vi åt i hotellets restaurang nere vid havet så frågade jag as always (om det är lite oklart) om maten var glutenfri. De hade väldig koll och gav mig ett kort där det stod att jag var glutenallergiker som jag kunde visa på frukosten. Jag hade inte en tanke på att ens fråga om glutenfritt vid frukosten utan jag körde på säkra kort och deletade allt som man normalt inte kan äta, men tydligen hade de resurser deluxe. Så nu äter jag olika sorters smörgåsar varje dag, pannkakor och massa annat gott UTÖVER allt det andra goda. Jag dör frukostlyckodöden varje morgon, haha.. Inte ens hotellen i Sverige löser det här med glutenfria pannkakor/våfflor. I'm impressed! 


Sen blev det en em nere vid havet i varsin solsäng. Det har varit mulet/växlande idag men supervarmt ändå så det var så skönt att ligga där och bara slappa. Vi har kommit fram till att stekig sol inte riktigt är våran grej. Det är ju så mycket skönare när man kan hänga utan att svettas bort fullständigt (eller bränna sig, haha). Det har regnat på nätterna och det har kommit någon enstaka skur dagtid men annars har det varit fint väder sedan i tisdags. Underbart! 

Det blev lite kombinerad lunch-middag vid 17 och sen har vi bara hängt på rummet. Vi tog ett bad, kollade på en film och bara hade det lugnt och skönt. Kl 21 (16.00 svensk tid) var det dags för brors match så då drog vi igång den. Han gjorde en bra match med ett mål och en ass och det blev vinst för Östersund. De toppar serien so far, det ser lovande ut! 

Johan har varit lite hängig idag (han ligger några dagar efter mig i förkylningen och lagom när min hals blivit bättre så toppar han sin) så vi valde att göra ingenting särskilt idag, bara vara och ta det lugnt. Jag har haft mer magont också så det blev bra med en "mellandag" på hotellet. Imorgon tänkte vi nog ge oss iväg till en fin strand en bit härifrån. 

Jag saknar Hugo och jag är taggad på att få klart huset men annars hade jag kunnat stanna kvar här längre. Även om jag tyvärr tar med mig min vidriga sjukdom överallt så känns allt så mycket enklare när man är på semester. Man flyr ju ifrån verkligheten lite och det är fantastiskt att slippa tänka så mycket och bara vara. Sen känns det på något sätt "lättare" att behöva ta en eftermiddag i sängen här än hemma eftersom allt på något sätt känns enklare här (för mig, just nu). På semester gör man ju som man vill och vår tanke med den här resan var ju att njuta av varandra, göra en "sista resa" innan bebben, vila upp oss och bara vara. Hemma är verkligheten så nära och det blir liksom mer påtagligt att man är sjuk när man inte åker till jobbet på morgonen för att det helt enkelt inte funkar i kombination med att vara sjuk.. Att lägga sig och vila hemma påminner mig bara extremt mycket om allt jag missar för att jag är sjuk men att lägga mig och vila här för att smärtorna är för starka känns liksom mer ok eftersom "alla" gör sånt när man har semester.. Feel me? 
Oavsett njuter jag något enormt av att vara här. Jag njuter också av att ha Johan nära dygnet runt, det är ju inget man är bortskämd med hemma med långa jobbdagar (för hans del). Man kan ju tro att man liksom tröttnar lite på varandra när man bara är med varandra dygnet runt två veckor i sträck men icke. Vi har nog varit max 10 meter ifrån varandra under den här resan och ändå kan jag bli kärlekskrank ibland och vill ha ännu mer, haha. Jag vet inte vad som hände med tjejen som vill ha väldigt mycket egentid, som kör sitt eget race och som behöver sin space deluxe i förhållanden. Inte ett spår av henne kvar, haha. Det är väl så här kärlek på riktigt känns I guess. You just can't get enough! #cheesy

Saknade lilla Hugo!

Åh lilla söta Hugo då.. Nu är han otroligt saknad! Jag ska aldrig någonsin igen påstå att han är dryg, haha. Jag vill att han ska ligga och trycka sitt söta lilla tryne mot halsen som om han inte kan få nog av närhet NU!! Vi får foton och filmklipp på honom nästan dagligen från bästa svärisarna. Han verkar leva livet minst sagt! 


Det är ju tur att han håller sig uppdaterad kring vår resa iaf så slipper vi dra alla historier när vi kommer hem. Om en vecka ses vi lillkorven! 

Bästa dagen!

Jag får väl nästan be om ursäkt redan nu så här innan så ni vet vad ni ger er in på; bloggvärldens största bildbomb genom tiderna. Det är helt omöjligt att välja ut bara några få bilder från den här dagen.. Vi har knäppt 500 bilder idag och jag hade kunnat lagt ut vartenda ett av dem men det kändes lite väl mycket. 


Vi har haft en FANTASTISK dag! Vi blev upphämtade på hotellet strax efter 7 och sen åkte vi ca 1,5 h för att komma till Phuket. Där fick vi gå på en båt som skulle skjutsa runt oss under dagen. 

Vi gjorde fyra stopp under dagen. Tre av stoppen var vid öar/grottor/laguner där vi fick åka kanot runt och titta och varje sånt "kanotstopp" tog väl kanske en timme. När vi var klara vid en ö hoppade vi på båten och åkte vidare till nästa fina ö. Det var verkligen magiskt! 


Första stoppet var vid en lagun. Vi fick hoppa i kanoterna från båten och så tog de oss runt och visade varje ställe. Vi hade bästa guiden!! Vi åkte igenom en grotta och sen öppnade flera stora rum upp sig i mitten av ön. Så vackert! 


När vi kom tillbaka till båten var vi svettiga så då blev det ett dopp. Vi hoppade från övervåningen på båten och det var så himla härligt. Guiderna försökte dock få mig att sätta mig lugnt istället för att bada men jag känner så här; hon måste lära sig i tid, haha. "You are pregnant. You can not jump! Be careful! Are you sure you're ok?" De var nästan mer överbeskyddande än vad Johan är, haha. Som jag har blivit ompysslad idag.. Sötaste! 


Stopp nr två var grottor blandat med laguner. På vissa ställen var man tvungen att lägga sig ner för att komma igenom. Det är bara vissa timmar på dygnet som man kommer in i vissa av grottorna pga tidvattnet och pga hur månen står och i en av grottorna var det helt beckmörkt ganska långt. Då fick vi ta fram ficklamporna! Så fina grottor. Ormar bjöd den här ön också på..


Sista "kanotstoppet" var min favorit på hela resan so far. Även denna kanottur började med att vi fick åka igenom en lång grotta för att komma in till de två stora lagunerna på ön. Först var vi alldeles till oss av den otroligt fina naturen men så helt plötsligt kommer det massa vilda apor ut ur djungeln. De stod länge och tittade på oss men så helt plötsligt tog en av aporna ett skutt rätt ut i vattnet och simmade mot oss och kort efter hoppade ytterligare några efter. Jag blev som ett litet barn på julafton. Våran guide tog fram frukt och apan simmade ända fram till oss och började smaska i sig från min hand. Vips så var apan uppe i kanoten med oss och hoppade fram och tillbaka! Den lyckan!! Åh jag ville ta med mig den hem! Goaste lilla aporna. Det kom även små söta apbebisar men de höll sig på land. Så himla coolt! 


Förstår ni hur häftigt detta var?? Jag kommer leva på detta i resten av mitt liv, haha. Jag är lite emot det här med elefantridning och allt sånt där djurplågeri som vi människor utsätter djur för men att träffa vilda apor som kommer fram till oss för att de vill det är ju det bästa som hänt typ! Man ser ju verkligen hur lyckliga vi är, haha! 


Jag hade typ kunnat flytta in på den här ap-ön men efter en låång stund (vi hade svårt att slita oss så vi blev kvar vid ön längst av alla, haha) så var det dags för lunch. Den åt vi på båten! 


Dagens sista stopp blev på en ö med en sjukt fin liten strand som var ganska privat. Det var nästan inge folk alls där när vi kom, så mysig! Vi hoppade i och simmade in till ön från båten och så fick vår kära guide köra in våra grejer med kanoten. Där blev vi nog kvar ett par timmar och badade massor och låg under ett träd i skuggan och njöt av livet i största allmänhet. 


Jag kommer aldrig förstå mig på människor som tycker mest om att vara hemma och som inte tycker om att resa. Jag är nästan beredd att påstå att resa och se världen, upptäcka nya saker och se nya platser är meningen med livet.. Åtminstone en del av meningen med livet. Hade jag inte varit sjuk hade jag rest så mycket mer!!! Men som jag njuter av den här resan med mannen i mitt liv. 

Tack bästa Thailand för en underbar dag.