Lily = Madicken Pippi Lotta Rasmus Tjorven och Alla vi barn i bullerbyn

Vi kör fortfarande tv-fritt på dagarna här hemma men Lily vill alltid titta på något på kvällen innan hon ska sova så det gör hon näst intill varje kväll. Däremot har hon snöat in sig helt på Astrid Lindgrens alla sagor på Spotify så det lyssnar hon på en hel del medan hon leker på dagarna. Man riktigt ser hur hon försvinner iväg in i sagorna.. 
Idag när jag slog på Madicken på Spotify så kom hon efter en liten stund med sin allra mjukaste röst och med sin lilla skål i handen. "Mamma, lite kvällsmys kal?" (kal=kanske). Om jag kunde säga nej trots att klockan bara var 11? Hahaha skulle inte tro det. Hon fick fylla på den lilla skålen med "armpuff-flingor" som hon kallar dem (aka Cherrios), vetepuffar och cornflakes - hennes vardagskvällssnsnacks. Och så satt dom här och delade ifrån den lilla skålen och myste tillsammans. 

(null)

Lily älskar att copy-pastea filmsekvenser ifrån alla Astrid Lindgren filmer och kör lite olika filmer varje dag. Hon lever i Astrid Lindgrens filmer utan att överdriva. I helgen så kom Lily och ropade "Mamma! Lily har ärta i näsan!" Vi har inte lekt just den Madicken-sekvensen ännu men vi har hunnit med väldigt många andra, så när hon kom springandes mot mig och ropade så hoppade jag på och fortsatte replikerna ifrån filmen.. Jag låtsades vara doktorn och petade lite i näsan, men så känner jag plötsligt att det faktiskt är något där inne. Jag petar för att försöka få ut den men lyckas inte så tillslut får hon blåsa ut den och ut kommer en... popcornkärna. Så länge hon håller sig till de milda varianterna så är jag nöjd. Jag längtar inte jättemycket till den dagen då hon ska flyga med ett paraply, åka tunna i forsen, sätta en luftballong på sin säng eller köra bil alldeles själv. 

Kvällens middag blev lika god som alltid när kocken lagar mat här hemma. 

(null)

Hoppas ni haft en fin lill-lördag. Här hemma finns det ingenting som ens hintar om att det är lill-lördag för vardagens vardag är här hemma med både mig och Johan som är hängiga. Hoppas det går över snabbt! 

Här står förresten våran fläderbuske och bara skriker om att vilja bli saft... Kanske imorgon. Vi får väl se om energin kickar in. Trevlig kväll på er! 

(null)


Bullmamman.se

Älskade lilla Lily! Åh ❤️