Ett enkelt liv!

Något som jag egentligen aldrig trodde att jag skulle skriva... Vi har köpt husbil! Vi köpte den för snart en månad sedan och sen dess har det fixats och donats minsann. För vi har ju som vanligt inte köpt något som det bara är att "flytta  in i" direkt, nej nej haha. Det är inte riktigt vi. Vi har köpt en gammal skruttis med rust och fix. Vattenskada och hål i taket - hej här kommer vi! 

(null)

Vi är inga campingmänniskor what so ever men någonstans lockar den här enkelheten och att vara nära varandra hela tiden samtidigt som man upptäcker nya platser tillsammans. Vi har haft en dröm om att ta med barnen på en långresa runt om i Europa med husbil. Vandra, uppleva massa spännande kulturer, se vackra platser och vara en liten familj tillsammans 24-7 utan massa andra måsten. Vi har sett filmen/dokumentären Given typ 1 miljon gånger och det är exakt det vi vill göra. Men jag och Johan har haft lite olika syn på hur det hela ska gå till haha. Johan är lite mer "köpa den nyaste och värsta husbilen som finns för att kunna åka bekvämt" men jag ville göra raka motsatsen. Jag ville ha en gammal liten skruttis som verkligen tar bort en från allt det här vanliga ("lyx")livet som man lever och istället bara leva enkelt. Hitta en husbil som vi kan fixa i ordning till våran och sen bara ut och åka. Så då kompromissade vi... och gjorde precis som jag ville! Haha! 

(null)

Vi hade väldigt hög ambitionsnivå när vi drog igång med att fixa till husbilen men så insåg vi längs vägen att allt tar vääldigt mycket längre tid när man ska försöka rusta med två småbarn så ambitionsnivån har sänkts drastiskt.. Men jag tror att det blir superbra när allting är klart. Åh det är så roligt att ha ett nytt litet projekt igen. 

Jag kan knappt ens gå igen en camping utan att få rysningar för det livet är så långt ifrån mig man kan komma men jag kan tänka mig att vi skulle kunna gilla det här med att bara stanna efter vägen någonstans på ett fint ställe och bara leva i nuet liksom. Egentligen tror jag att vi gillar projektet "fixa till husbilen" mest av allt men jag hoppas verkligen att vi kommer ge oss ut på något litet äventyr i sommar. Både jag och Johan gillar idén av minimalism och att leva ganska enkelt men vi har inte gjort den till verklighet - och det tror jag nog kanske heller aldrig att vi kommer göra. Vi är för pryltokiga och shoppinggalna materialister.. MEN! Nu kan vi ju få lite av varje! Enkelheten ibland och det vanliga livet ibland. Perfekt.