Mysigaste hemmadagen med minisarna!

Imorse tyckte jag inte riktigt att Lily var sig lik så jag valde att ha henne hemma idag. Hon vaknar alltid på strålande humör men imorse stod hon uppe vid trappen och grät och ropade på mig när hon vaknade (vi andra var redan uppe). Jag insåg imorse att Lily nästan aldrig gråter...? Hon kan ju fakegnälla och sånt men alltså gråta på riktigt med tårar gör hon knappt någonsin. När tårarna trillade nedför kinderna och hon ville gosas lite extra imorse var beslutet givet - en heldag tillsammans hemma med maxad kärlek och uppmärksamhet. Jag är helt övertygad om att jag kommer ta samma beslut även när jag väl börjar jobba igen. Det är mycket som är viktigt men viktigast av allt i mitt liv är ändå dessa två små minisarnas mående. Family first. 

Vi gick ut en sväng imorse men sen storstädade vi hela förmiddagen. Dammat, dammsugit, torkat golv, städat badrum och bytt sängkläder. Det är dock aldrig så otacksamt att städa som när man har barn för det är nästan lika skitigt igen en halv dag senare haha. Från början går man där och försöka plocka upp smulorna på golvet asap eller torka upp sanden som alltid rasar ut vid avklädning men efter ett tag så släpper man det och låter det få vara ett småbarnshem. Det är iaf skönt att veta att det var rent. 

Efter lunch och naps så gick vi ut på en promenad. Vi stannade vid lekparken, gick och handlade och så åt vi glass. Lily vill promenera mer och mer själv och åka vagn mindre och mindre. När man har tid så är det bara mysigt att låta henne promenera själv (eller ok, det stressar mig lite men jag försöker att se det som ett äventyr precis som hon ser det) men när man vill ut och gå för promenadens skull så är det bra att vagnen fortfarande finns och oftast köper hon att sätta sig i vagnen! 

Jag har fått konstiga bett/utslag   på hela kroppen som kliar som tusan (kinderna, pannan, benen, magen..). Vad kan det vara?? 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag smälter sönder när de här två busar med varandra. När de gör någon liten busgrej och sen brister ut i gapskratt båda två. Dör sötdöden.

(null)

Om hon blev lycklig när hon hittade en Pippi-glass? Yes sir. 

(null)

Ikväll har vi myskväll med popcorn och Rasmus på luffen. Jag älskar att Lily älskar Astrid Lindgren-filmerna och att alla trötta tecknat-filmer inte riktigt fastnat ännu. Än så länge är det Pippi (oh my, det är nääästan så att man börjat tröttna lite...), Madicken, Lotta och Rasmus som gäller. Jag har börjat smyga in lite Alla vi barn i bullerbyn också men ingen jättefavorit. Emil är inte heller det hon helst vill se. Åh vad jag längtar sönder tills hon kan titta på Kalle Blomkvist! Så himla spännande.

Trevlig fredagskväll!