Belles utveckling de senaste månaderna!

Den här lilla tjejen är snart 4,5 månader gammal! Belle kommer aldrig behöva sakna kärlek verkar det som för hon har en storasyster som klappar, gosar, pysslar om, pussar och finns där för henne hela tiden! Lily är verkligen helt underbar med Belle. 

(null)

När jag la ut mitt inlägg där jag bad om blogginspo så ville en av er att jag skulle skriva lite om Belles utveckling och här kommer mitt försök till att förklara det. 

Sist vi mätte och vägde Belle var när hon var 3 månader och då fick hon även sitt första sprut-vaccin. Hon grät väldigt högljutt precis när hon fick sprutorna men sen gick det över snabbt och hon fick varken feber eller blev hängig efter - skönt. Belle vägde då 6500 g och var 65 cm lång vid 3 månaders ålder.

Belle vill gärna vara med där det händer och helst vill hon vara uppe i famnen så att hon hänger med riktigt. Hon är väldigt stark och stabil och älskar att stå medan man håller i hennes händer. Hon vände sig första gången när hon var två månader och nu snurrar hon fram och tillbaka mest hela tiden. För typ en månad sedan så ålade hon sig framåt också men det har hon slutat med och tar sig ingenstans framåt för tillfället. Hon gillar hoppgungan, avskyr att åka bil och att sitta i babyskyddet, hon älskar att bada, bitleksaker och saker som låter och så älskar hon att hänga med storasyster. 

Vi började med lite smakportioner för någon vecka sedan men vi kör inte det hela tiden utan någon gång lite nu och då bara. Än så länge åker det mesta ut igen. Vi måste försöka hitta någon gröt som är mjölkproteinfri också, än så länge har hon bara smakat puréer. Men hon verkar tycka att det är spännande! 

(null)

Belle ogillar liggdelen på vagnen lika mycket som sin storasyster gjorde så nu är det dags att byta till sittdel även på dubbelvagnen (Bugaboo Donkey). Annars har jag använt enkelvagnen (Bugaboo Buffalo) som vi bytte till sittdel på lite tidigare, eller att Belle har fått suttit i sittdelen och Lily på ståbrädan när vi alla varit ute, men nu blir det byte till sittdel helt och hållet! 

Efter att hennes kolik lugnat sig vid 3 månaders ålder och hon slutade skrika hysteriskt i princip varje vaken sekund så har hon varit otroligt glad. Extremt glad. Hon har nästan alltid ett leende på läpparna och är väldigt lättcharmad. Tungan är mer utanför munnen än inuti och det har nästan blivit hennes look, haha. 

(null)

Belle fortsätter att sova hela nätterna vilket är helt underbart. Normalt somnar hon för natten någon gång mellan 20-21 men den senaste veckan har hon nästan varit uppe till 22-23 varje kväll. Vi ska till läkare idag för att kolla upp om det kan vara öronen som spökar på henne för hon har inte riktigt varit sig lik..

Hon sover lite nu och då på dagarna och jag har verkligen ingen aning om hur ofta eller hur länge hon brukar sova dagtid. Jag följer inte några rutiner utan går på känsla när jag märker att hon är trött. Det är så himla olika. Ibland slänger hon till med en 2-3 h nap och ibland nickar hon till någon minut och sen vaknar hon och kör på i flera timmar till. 
Belle sov första timmarna i spjälsängen varje natt redan från födseln men efter amning nr 1 på natten så blev hon kvar i våran säng och sen liggammade jag en eller ett par gånger till under de första veckorna/första månaden. Sedan kanske 2 månader tillbaka så sover hon bara i sin spjälsäng på nätterna och aldrig mellan oss. 

Vi försökte ju få Lily att ta napp men hon var bestämd redan från födseln att det var tummen hon ville ha. Efter 3-4 månader gav vi upp en gång för alla med nappen för Lily och lät henne köra på sin tumme (och snutte). Belle vägrade också napp i början men den här gången var vi nog ännu mer ihärdiga så tillslut tog hon nappen ändå. Hon är inte ett typiskt nappbarn som vill ha nappen jämt men ibland blir hon verkligen lugn av den.