Snuspremiär!

Vilken dag!! Imorse gjorde Lily snus-premiär. Hon tyckte att "pilla upp den under läppen" är för veklingar så hon svalde snusen istället.. Alltså hjälp. Vi blev oroliga såklart och googlade sönder men Google lugnade oss lite och vi kom fram till att vi förmodligen inte behövde oroa oss särskilt mycket ändå, även om det såklart är allt annat än bra för en ettåring att få i sig.. Vi höll stenkoll på henne i två timmar efter att hon svalt den men hon var precis som vanligt så tillslut antog vi att hon inte alls hade svalt den utan att den låg på golvet någonstans men att vi bara inte hittade den (vi såg det inte hända utan vi bara insåg att Johans "nattsnus" var borta från nattduksbordet).. Jag skjutsade Lily till förskolan vid 8.30 (nästan 2,5 h efter att hon svalt snusen) och hon var precis som vanligt då - pigg och glad. 

Två timmar senare ser jag på displayen på telefonen att det är förskolan som ringer.. "Fuck, hon svalde den ändå" hann jag tänka innan jag svarade. Lily hade blivit slö, somnat ute när de var ute och lekte och så hade hon spytt massa. Jag åkte och hämtade henne direkt och jag hann bara ut med henne i bilen så fortsatte spyorna. Hon var typ halvt borta och somnade typ hela tiden mellan spyorna (alltså jisses vad hon spydde! Hela bilstolen var en enda pool av spyor..). Jag åkte och hämtade upp Johan på jobbet och sen åkte vi direkt till sjukhuset. Hon var dålig när vi kom in till sjukhuset men ganska snabbt när vi fått träffa läkare så piggnade hon till mer och mer för varje minut som gick. Tillslut blev det som en hel-omvändning och hon var helt och hållet back in business igen. Hon sprang runt i korridorerna och skrattade och det var full fart! Läkaren hade kontakt med giftcentralen (?) som sa att om det inte har "hänt något allvarligt" de första 6 timmarna så är faran över. Det var dock konstigt att hon reagerade på snusen så sent.. Det vanligaste var tydligen att det blir en reaktion inom en timme och eftersom det inte hände något med henne imorse så antog vi ju bara att vi fått för oss att snusen var borta helt enkelt.. Med facit i handen skulle man ju såklart haft henne hemma idag för uppsikt istället för att skjutsa henne till förskolan men det är alltid lätt att vara efterklok. 
Efter 45 min på sjukhuset så var all våran oro borta och vi kunde åka hem.. Hon var ju pigg, kry och som vanligt igen och det var full fart! När vi kom ut till bilen igen så fick vi syn på snusen där i bilstolen mitt i alla spyor. Skönt att veta att den kom upp tillslut iaf! 
Och framförallt SKÖNT ATT ALLT GICK BRA!! 

Lugnet före stormen... 
Lily redo för dagis imorse!

(null)

Lugnet efter stormen.. 
En pigg Lily på sjukhuset. "Kolla vilka långa korridorer de har på det här stället!! Kom så springer vi fram och tillbaka i dem och busar och skriker!"

(null)

Hemgång i mammas alldeles för stora tröja! 

(null)

Det blev en massa extra gos med Lily resten av eftermiddagen och man blir lite extra tacksam för att hon finns hos oss när såna här saker händer.. Sån himla tur att allt gick bra!! 

Priset för årets sämsta föräldrar går till.... *trumvirvel* 
JOHAN och EVELINA!! 
Anonym

Jag minns en fråga som en viss liten Evelina alltid ställde så fort far hennes tog fram snusdosan... Vad nuktar det?

Svar: 😂😂🙈😘
Evelina Nilsson