Gravid vecka 22!


Ännu en gravidvecka är förbi. Det är helt sjukt vad snabbt tiden går.. Tänk att hon är här snart!! 

Kroppen:

Jag börjar gå upp i vikt nu och har lämnat min startvikt.. Det är nu det händer! Jag har en känsla av att jag kommer bli riktigt tjockis under den här graviditeten, haha. Jag är fortfarande inte särskilt sugen på mat och kan inte få i mig mina normala portioner - det liksom växer i munnen på mig, men jag små-äter mer. Det är fortfarande mindre ätande än normalt men det är iaf mer än under förra graviditeten. Spännande att se var jag hamnar viktmässigt den här gången! Det kanske inte lika spännande om några månader med facit i handen dock.. "30 kg plus och hon är inte ens ute än - still going strong!" Haha! 

Jag har fortfarande problem med mycket huvudvärk och är extremt ljuskänslig men jag har inte haft något migränanfall denna veckan heller. Nu är det över två veckor sedan sist. Skönt! 

Det börjar smyga sig på en liten känsla av "foglossning".. Det sitter i en fläck precis under vänster skinka och jag känner igen det från graviditeten med Lily men det kom senare förra gången och det var egentligen ingenting som riktigt störde då, men nu känner jag av det mycket mer. Idag känner jag dock inte av det något alls så det går väl lite upp och ner. 

Bilden är tagen igår 04.55 och man ser verkligen hur sliten jag är, haha.. Lilla magen växer iaf och blir större och större! 

(null)


Lilla bebis i magen: 

Bebisen är ca 26 cm lång från huvud till fot och väger omkring 450 gram. Bebisen har sin egna lilla dygnsrytm och växlar mellan att vara vaken och sova. Den delen av hjärnan som utvecklat hjärnceller utvecklas mycket den här veckan! 
(Sammanfattat från appen Preglife)

Mina tankar: 

Alltså det är såå häftigt när hon rör sig!! Jag förstår inte hur jag inte kunde vara mer imponerad av det under graviditeten med Lily? Allt är så mycket coolare denna gången. Det är liksom våran bebis som ligger där inne och rör sig.. Så galet!! Jag känner kickarna och rörelserna så mycket mer den här graviditeten och de syns verkligen utifrån. Det är sjukt vilken skillnad moderkakans placering kan göra ändå (framvägg med Lily och bakvägg med denna bebbe). 

Jag har ju haft en väldigt tung vecka måendemässigt och jag har inte tänkt så värst mycket på allt roligt som faktiskt väntar framöver så jag är otroligt tacksam att lilla mini påminner mig om det med en liten kick nu och då. Annars hoppas jag att nästa vecka blir lite bättre och att jag kan få njuta lite mer av allt som händer.. Den här veckan har det varit mer fokus på att "överleva en dag i taget". 

Jag blir ändå så lycklig av att se Lily med kusinen Wilton. Hon är så himla gullig med honom och pussar på honom hela tiden.. Det känns som att det kommer vara för mycket känslor att hantera när vi för första gången kommer att få se våra små prinsessor tillsammans. Våran lilla Lily som storasyster. Åh!