Provtagning och mom-shaming!

Idag har jag tid hos BM för att göra den där graviditsdiabetes-kollen som jag nämnde tidigare. Åh jag hoppas att det inte är det utan att Lily blev stor när hon låg i magen bara ändå. Man gör den här kollen på rutin om bebisen väger mer än 4500 g vid födseln och Lily vägde ju 4650 g och var 55 cm lång när hon föddes - vilken bjässe hon var! Så sjukt att alla mått och allting inte visade några som helst tecken på en stor bebis. Hoppas lillasyster blir mindre och att allt får flyta på av sig själv istället för igångsättning några veckor innan BF. De ska ta beslut efter tillväxtultraljudet om 6 veckor beroende på hur stor bebis är då. 

Nu har jag iaf precis tagit blodprov, svept en flaska sjukt sötsliskig dryck och så ska vi ta nya prover igen vid 11. Visa normala värden, snälla. 

(null)

Jag måste bara spy ur mig över en riktigt sunkig morsa som satt i väntrummet samtidigt som mig hos barnmorskan (hoppas hon läser bloggen och skäms!!). Mom-shaming när det är som bäst! Jag såg henne när jag skulle gå in till BM och då stod hon utanför med tjock mage och rökte.. Jag trodde hon var gravid först men sen när jag såg ciggen så tänkte jag att hon förmodligen bara var tjock, att det inte ens kan vara möjligt att man röker när man är gravid år 2019 när man vet hur dåligt och farligt det är (att det finns människor som röker över huvud taget år 2019 är ju ett mysterium i sig men det är en annan historia..). Men så när hon kommer upp till barnmorskemottagningen och har tid hos min BM innan mig så blev jag så himla arg. Hur kan man röka under en graviditet och hur kan man vara så egoistisk och utsätta barnet för en sån fara? Vilken vidrig människa. Rökning är bara dåligt och det finns ingen ursäkt i världen som är tillräcklig till att det är ok att stå där med en sunkig cigg i munnen samtidigt som det ligger en liten bebis i magen och bakas. Man slutar röka när man blir gravid. Punkt. Sånt här kan göra mig så himla upprörd. Att röka i sig är sjukt sunkigt och alla som känner mig vet vilken avsky jag känner till rökning men att röka som gravid tar sunkighetens sunkig-pris. Vissa drömmer om att få barn hela livet och gör "alla rätt" för att få ett eget litet barn men får ändå inte chansen att uppleva den lyckan och så finns det människor som inte förtjänar att bli föräldrar över huvud taget och som bokstavligt talat bara pissar på hela grejen. Så himla otacksamt och så fruktansvärt egoistiskt. Stackars barn. Livet är verkligen orättvist och ibland önskar man att man kunde påverka livets gång lite mer.