Gravid vecka 31!

Det är nu 62 dagar kvar till BF och helt plötsligt börjar det kännas så himla overkligt. Det är ju trots allt ett till litet barns ankomst vi räknar ner till?!? Vi ska bli tvåbarnsföräldrar!!! Man väntar och väntar på att hon ska komma men någonstans glömmer man nästan bort att det faktiskt är en riktig liten ny människa som ska komma till oss. Jag börjar helt ärligt bli lite smått "stressad" över att jag måste njuta fullt ut av graviditeten den tiden som är kvar nu. Det här är sista gången någonsin som jag är gravid och det är ändå världens häftigaste upplevelse - jag vill bara ta in allt hela tiden och vara så närvarande det bara är möjligt. Ibland blir man så inne i allt annat; man längtar tills man ska få träffa lilla människan, peppar inför förlossnngen, förbereder allt som ska förberedas och så glömmer man nästan bort att faktiskt vara här och nu. Varenda liten (som visserligen inte är så jättesmå längre) kick är ju ändå så himla häftig och tacksamheten över att min kropp får bygga ihop ännu en liten människa är total. Jag tjatar om det ofta men alltså.. Jag skulle enligt läkarna inte ens kunna bli gravid och få egna barn men trots min svåra endometrios så har vi snart två små fina tjejer hos oss. Total tacksamhet.  
 
Kroppen:
Jag mår fortfarande bra (förutom endon...) och känner mig inte alls särskilt påverkad av graviditeten faktiskt. Foglossning känner jag knappt av alls längre förutom efter långa promenader eller om jag inte har en kudde mellan benen när jag sover på sidan på nätterna. Sammandragningarna håller i sig och är verkligen kraftiga men det är väl bra att livmodern tränar upp sig så att den är redo att puscha ut den lilla klumpen när the big day är här. Jag har ett helt annat tryck nedåt under den här graviditeten och det ilar ofta nedåt mot fiffi när jag tar lite längre promenader eller när jag står länge men jag skulle inte säga att det gör ont. Det är mer en ilande känsla liksom.
 
Mitt hår har blivit så himla tjockt igen och min hy har äntligen landat i något lugn där det inte kommer nya utbrott varje vecka. Så skönt för en som är van att ha dålig hy till och från hela tiden pga alla hemska mediciner.
Jag har smörjt magen med Biooil sedan typ vecka 20 när magen började växa och än så länge har jag inte fått några bristningar. Hoppas att jag slipper det den här graviditeten också. Som jag skrivit innan så är det inte alls säkert att olja gör någon skillnad men det borde ju göra sitt till att hålla huden mjuk och elastisk om inte annat och jag rekommenderar verkligen Biooil. Den är lätt och smidig, går in i huden snabbt och luktar gott. Dessutom är den ju till för att läka ärr och bristningar så skulle man inte hinna göra slut på den under graviditeten så kan man ju bara fortsätta med den efter utifall att man fått bristningar. 
 
Bebis: 
Bebis är nu cirka 37 cm lång och väger ungefär 1,8 vid veckans slut. Alla organ är snart färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist, och nu är det in princip bara att gå upp i vikt kvar tills bebis är redo för livet utanför magen. Bebis har ofta ögonen öppna när det är vaket och aktivt och blundar när det sover eller är stilla. 
 
Tankar:
Det är ju ett tag kvar tills hon kommer (två månader ish) men det känns ändå som att det börjar bli dags att börja preppa lite smått åtminstone inför lillans ankomst. Nu känns det som att man liksom har allt och att det därför inte är så mycket att fixa med men det är ju ändå en hel del som ska göras. Vi måste bland annat köpa en dubbelvagn! Vi vill ha en Bugaboo Donkey eftersom vi varit supernöjda med våran Buffalo men jag tycker verkligen att de är alldels för dyra.. Nästan 20 000 för en vagn, jag vägrar. Vi tänkte därför försöka hitta en begagnad Donkey. Någon som har en till salu? Vi vill ha nya selen så den får inte vara äldre än -15. Det är väl typ det kravet jag har? Gärna fräsch, hel och inte alltför solblekt. Helst helsvart chassi men inget måste, petitesser. Har någon en vagn till salu så får ni gärna maila mig på evisvardag@hotmail.com. 
 
I övrigt så är bebisen fortfarande extremt aktiv i magen och jag förstår inte när hon sover och vilar upp sig men det är så himla häftigt att se hur magen bara vrider och vänder på sig när hon rör sig och sparkar. Det känns som att hon ligger med huvudet nedåt för kickarna på revbenen är inte nådiga. 

Här har ni magen i 31 fulla veckor. Den växer så himla fort nu!! Tänk att det ligger en nästan 40 cm lång bebis där inne... Helt galet. 

(null)


Elin Ölander

Hello! Har du kikar efter att beställa vagn från utlandet? Beställde min från https://www.babyplus.nl/
skickar ett mejl med allt man vill ha så får man en offret med priset. Du har ju dessutom en ligg& sittdel från Buffalo så behöver ju eventuellt bara köpa en del till😊 Kolla där!

Svar: Åh tack för tips! 😘 Vi får kika där 👌🏼⭐️ Jag tror dock inte Buffalons delar passar på Donkeyn men jag ska kika 👍🏼 Hoppas allt är bra med dig och familjen!
Evelina Nilsson