Gravid vecka 28!

Jag har nu varit gravid i 196 dagar av de totalt 280 dagarna man "normalt" är gravid. 70 % av graviditeten är avklarad och det är 84 dagar kvar till BF.  

Kroppen:
Den senaste veckan har jag haft galet mycket sammandragningar. Det ilar nedåt och det känns som att magen börjar bli tung när man går mycket för det liksom trycker nedåt ibland. Bebis i magen är extremt vild och sover typ aldrig. Det är nästan lite svårt att sova på nätterna när det är fullt bebisdisco i magen hela tiden. Ni vet när man ligger ner på golvet och så sparkar man runt på golvet så att man kommer runt ett helt varv..? Hon gör det hela tiden, haha! Lily var vild i magen också men den här bebben är i en klass för sig. 
I övrigt när det gäller endon och smärtorna så har jag mått väldigt bra den här veckan! Jag står på högre medicinering sedan några veckor tillbaka och äntligen kan jag leva livet någorlunda normalt utan vidriga endometrios-smärtor som styr över hela mitt liv 24-7. Fantastiskt! Idag är första dagen som jag har ganska ont igen men jag har njutit så mycket av lite "smärt-vila" så jag har inte låtit dagens ökade smärtnivå påverka mig särskilt. Jag lever vidare på hoppet att jag ska få fortsätta må helt ok i många veckor till. 

Bebis i magen: 
Bebis är nu ca 34 cm lång och väger 1,23 kg. Skulle bebis födas nu skulle den ha gosa chanser att klara sig. Vissa forskningar visar att bebisen redan nu kan drömma i magen. (Man undrar ju verkligen vad lilla mini drömmer isf eftersom den inte varit med om något ännu...) 
Sammanfattat från appen Preglife. 

Tankar:
Jag har snöat in mig på namnet Ines helt nu. Lily och Ines - hur gulligt?? Johan är kvar vid namnet Juni men jag har gått vidare till Ines och mycket hinner fortfarande hända då det är flera månader kvar tills hon är beräknad. Vi kommer ju inte bestämma namn förrän bebis är ute och vi har fått träffa henne på riktigt men det är så roligt att fundera på namn. Hur sjukt är det inte ändå att jag går och bär runt på den här lilla tjejen dygnet runt i 9 månader men jag har fortfarande inte träffat henne. Jag har ingen aning om vem det är som är där inne men hon är ändå med mig jämt.

Jag har typ tänkt att vi ju redan har allt vi behöver efter Lily så att vi liksom inte kommer behöva förbereda så mycket tills minis ankomst men lite kommer vi väl behöva preppa ändå. Dubbelvagn och spjälsäng kommer vi väl behöva köpa iaf. Hur länge sover barn i spjälsäng förresten?? Lily kanske kan börja sova i en annan säng så kan bebis ta hennes spjälsäng.. Fast man vill ju inte att Lily ska dra ut på äventyr på nätterna ännu. Det är ju ganska skönt att veta att hon inte kan ta sig ur sängen som hon har nu. Vi får se hur det blir! Vi har en jättesöt liten växasäng från när jag var liten som står här och väntar på Lily när hon är redo för det. 

Här har ni magen i vecka 28! (Vi gick in i v 29 idag) 

(null)

 Det värsta med den här bilden är beviset på att jag fortfarande inte har duschat håret, haha. Ikväll händer det, lovar!! 

Jag tycker att magen har ändrat form ganska mycket den här veckan. Den har liksom spridit ut sig mer och är inte lika putig längre och på något sätt känns den liksom mindre och plattare. Jag tyckte att den såg liten ut men Johan ba: "öh ja, fast den är ju ändå ganska stor!" Haha! Sjukt att det ligger en liten människa på 34 cm där inne. När bebis rör sig så ser man hur hela magen bara vrider och vänder på sig. Sinnes. 

Linda

Vi böt till Arvid när han va kring 1..Han ligger inte still för fem öre när han sover så hans sömn blev störd av den lilla platsen i spjälsängen och han har nu ist en 180cm säng 🙈 haha, lite överdrivet möjligen men de blev så himla bra och man kan lägga sig där med honom om han skulle vakna 😁

Svar: Låter ju underbart med så stor säng 😍😅
Evelina Nilsson