Sa tur day

Hej en vecka senare. Long time no see. Livet händer ibland… Ups and downs. Här kommer iaf vår lördag in pictures <3 

Älskling!!! 

(null)

Lilys förskolekompis hade sagt att han också vill ha klister-örhängen lika Lily så det löste hon med att skicka några stycken till honom till hans brevlåda. Man älskar ju ändå när de får fina idéer helt på egen hand <3 

(null)

Det blev en heldag hos svärisarna för att mecka husbil. Meckandet stod Johan för medans vi tjejer drog ut på upptäcksfärd i skogen. Vi pysslade ihop små skrivhäften som vi kunde rita alla fynd i innan vi drog ut. 

(null) 

(null)

(null)

På vägen hem blev det middagsshopping…

(null)

Vi har inte mycket till måsten/krav/regler när det gäller mat och gotta. Mitt mål är att barnen ska kunna gå på sin egna känsla när de är hungriga alt. inte hungriga och inte bli tillsagda hur de borde äta. Jag vill att de ska förstå att man äter för att kroppen ska må bra, för att man ska kunna växa och få energi, bli intresserad av mat och äta för att det är gott. Jag vill att de ska äta för sin skull och känna utifrån sig själv och inte för att jag säger det. Jag gillar inte konceptet "du måste sitta kvar tills maten är slut på tallriken" eller "ta tre tuggor till så får du gå sen". Är Lily och Belle inte hungriga en måltid så behöver de inte äta men man sitter alltid med vid matbordet och man smakar alltid - sen måste man inte alltid gilla allt. Men äter de inte en måltid så vet de att de inte får något annat utan det är den maten som erbjuds, vi gör liksom ingen alternativ mat om de inte vill ha. 
På samma sätt vill vi inte förbjuda gotta och "bara äta godis på lördagar" utan vi har neutraliserat det där deluxe och har en godisskål står framme för det mesta.. den blir liksom inte så intressant om den alltid finns där. Så vi kan vara busiga och ta en glass innan frukost ibland eller äta godis en tisdagskväll… Detta funkar jättebra för oss men jag förstår att det är extremt olika för alla och ingenting är rätt eller fel. Men vi har iaf valt att jobba för att få det på det här sättet! 

I lördags fick de välja en godispåse var (Lily tog en mellanstor som var röd och Belle ville ha en blå som var mini). När de hade plockat i lite godis var så sa de till att de var nöjda. Lily hade valt ut typ 10 godisar och Belle kanske det dubbla (hon är gottegrisen av dom haha). 
Och samtidigt som de stod där och plockade lagom mycket godis så undrade jag hur det gick till..? Våra barn har redan lärt sig lagom och jag själv kan inte plocka lösgodis för under 200 spänn. Barnen har gått om mig i mognad när det gäller gotta och det vid 4 och 5 års ålder haha. Goals ändå. 

(null)

Jag och tjejerna drog ut på en liten promenad för att hämta hem våra cyklar hos några vänner som vi var och åt middag hos i fredags. 

(null)

Dom blir så stora?!?! 

(null)

(null)

När vi kom hem igen hade Johan fixat middag. 

(null)

(null)

Efter middagen blev det magnetfiske-premiär. Johan har nördstämplats exakt 3745 ggr kring detta (by me ofc haha) men det blev en jättemysig kväll och barnen älskade det så magnetfiske får 5/5 Evisar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

ÄLSKAR IHJÄL MIG! <3 

(null)

(null)