Lily 5 år!

(null)

Lily lyste upp som en sol när vi kom och sjöng för henne igår morse och Belle var så pirrig när hon äntligen fick ge Lily presenterna som hon valt helt själv. Belle ville så gärna köpa ett enhörningsgosedjur till Lily men vi hittade inget så då hittade hon ett Greta gris-spel och klistermärken istället. Älskar att Belle var lika pirrig över att ge presenterna som Lily var över att få dem <3 

Vi hade en supermysig dag igår, jag och tjejerna. Vi byggde Lego i flera timmar, spelade spel, ritade, klistrade klistermärken, gjorde egna pannkakstårtor, tittade på film, badade och gosade i mängder. Älskade ungar. Jag älskar verkligen ihjäl mig i er. 

(null)

(null)

Lily och Belle har den senaste tiden älskat att sitta vid min spegel i garderoben och "gå på spa". Jag har tyckt att det varit lite svårt hur man ska låta dem hålla på med smink, nagellack osv. men tanke på att de fortfarande är så små. 
Jag har aldrig varit så o-utseendefixerad som det senaste 1,5 året och jag kan nästan räkna gångerna som jag sminkat mig den senaste tiden, men jag tycker absolut att det är roligt med kläder, fixa mig och att göra mig lite extra fin ibland - och självklart kommer det smitta sig även till våra barn. Allt vad vi föräldrar/vuxna gör påverkar ju våra barn, både bra och dåliga saker.
Så dilemmat när Lily önskade sig smink när hon fyllde 5 år?!? Well vi funderade lite fram och tillbaka och någonstans har vi landat i att det viktiga är inte huruvida de får hålla på med sånt eller inte - det är att de förstår att det alltid är insidan som räknas och att de ska bli trygga, omtänksamma, snälla och starka individer som förstår sitt egna värde. Sen om de har nagellack eller inte tycker jag inte spelar så stor roll. Jag tror inte på att förbjuda saker utan jag tror mer på att inte ladda saker för mycket utan snarare neutralisera.. Så här hemma får de sminka sig när vi inte ska göra något särskilt och det är självklart bara på skoj och för roligt, inte för att vara fin utan bara för lek. Och vi är väldigt noga med att säga att de är vackrast precis som de är. 
Jag smälte därför lite extra när Lily kom ner igår morse och förklarade att "jag tog lite glitter i ansiktet till min fina kalasklänning" varpå Belle svarar så snabbt så jag inte ens hann säga något först: "Du är jättefin Lily men du är mest vacker utan glitter!" 
Älsklingarna haha <3 

(null)

Åh vad jag älskar att do life med er <3 Hanna

Håller med dig! Barn leker ju vuxenimiterande lekar hela tiden; de leker med dockor, olika yrken m.m. Att sminka sig är precis lika mycket vuxenimitation det, och barnen lägger ingen värdering i sina utseenden för det. De gör det för att vuxna gör det. Det viktigaste tycker jag är att prata om varför vi vuxna sminkar oss. För att vi vill känna oss lite piggare eller för att vi tycker det är så himla roligt att "måla" kan vara ett bra svar för att komma bort från utseendeaspekten ❤️