Invigning av grillgropen!

Äntligen äntligen äntligen var det dags att inviga våran underbara "grillgrop" ikväll!!! Vi började ju göra om våran tomts baksida i våras som ni kanske kommer ihåg (om ni nu har hängt med här på bloggen sedan dess). Vi har i princip inte använt vår baksida alls tidigare så jag fick för mig att vi skulle smacka upp en stor altan där - för altaner använder man ju alltid - och jag fick med mig Johan på idén så vips hade han spontanköpt ett spabad en eftermiddag (utan att ens fråga mig liksom) och då var det ju bara att börja riva bort den gamla altanen, gräva för nya plintar och sen börja bygga den nya altanen där spabadet skulle vara. 
Vi jobbade på som attan i våras (tillsammans med en snickare) för att hinna klart tills spabadet skulle levereras i mitten på maj. Eftersom spabadet delvis ska byggas in så kunde vi inte göra klart allt förrän spabadet är på plats. En liten detalj var ju dock bara det att spabadet alltså skulle ha kommit redan i maj men det har fortfarande inte kommit (!!!). Nu förväntas det levereras om ett par veckor men vi får väl se… Jag tror på det när jag ser det. 

Eftersom vi inte kan göra klart altanen förrän spabadet är på plats så pausades ju liksom allt altanfix under hela sommaren och altanen har i princip stått orörd. MEN! Utöver spabadet så fick jag ju för mig att vi skulle bygga en så kallad "grillgrop" nersänkt i altanen också. Min vision lyckades inte övertyga någon - nästan alla har varit ifrågasättande och negativa över denna grop (inklusive Johan och snickaren haha), men nu får ni alla äta upp det minsann för den omdiskuterade grillgropen blev perfektion. Jag är så himla glad för att vi gjorde den! 

Tanken från början var att mura upp en eldstad mitt i grillgropen men vi har inte lyckats hitta tid till det så därför har även grillgropens färdigställande lagts på is under sommaren. Men så hittade vi en färdig eldstad på nätet för några veckor sedan som vi båda gillade så vi beställde den direkt för att slippa lägga massa tid på att göra en, och jag är så himla glad för det beslutet för eldstaden var even better i verkligheten än vad vi hade förväntat oss. Det blev så bra!! 

Jag älskar trappsteg och olika nivåer på altaner så vi har försökt att klämma in så mycket sånt som det bara är möjligt på den ytan vi hade att utnyttja. Det kommer lite ytterligare nivåskillnader när spabadet är på plats men det är bara att fortsätta ha tålamod. 

Men ikväll var det alltså dags för grillgrops-invigning tillsammans med svärisarna (trots att altanen inte är färdig än) och vi har haft det supermysigt! Jag är helt övertygad om att vi kommer hänga på vår nya altan (och framförallt i grillgropen) i mängder när allt är klart sen! Längtar! 

Här kommer dagens bilder. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hoppas att ni har haft en lika mysig lördag som oss.
Enda anledningen till att jag är uppe i den här tiden på dygnet är för att jag har ett stort problem som bråkar med mig, men vem har inte fighter att kriga sig igenom.. Alla har vi våra unika problem. 
Men vi fixar detta! Jag hejar på er. 
Kram från mig! 

Joppla

JAG DÖR VAD FINT!!!!!!!!!

Svar: Visst blev det? 😃👏🏼🌟🥰
Evelina Nilsson

Joppla

JAG DÖR VAD FINT!!!!!!!!!

Bullmamman.se

Åh vad fint det blev!😍🌟 men det enda jag kan tänka på är vart tusan vår inbjudan till denna kväll tog vägen.. posten i dessa tider alltså…😏😅

Svar: Om du hade ringt tillbaka när jag ringde dig i fredags så hade det varit lite lättare att bjuda över er 🤷🏼‍♀️ Men tro mig… det kändes nästan som att vi var otrogna 😂🙈.. men det kommer en inbjudan till er också så småningom! 🤣😎
Evelina Nilsson