Köket DÅ och NU!

Jag har lääänge tänk visa er före- och efterbilderna på vårt hus men det blir liksom aldrig läge att ta de där efterbilderna för livet är alltid kaos här hemma och huset är alltid kaos med småbarn. Jag har liksom tänkt få till så där fina stageade bilder som alla lägger ut på sina hem (och allt annat än hemmet med för den delen) men så insåg jag - stageade bilder är ju inte alls min grej?! Men så idag när jag kom hem när städ varit här så såg jag att BAAM, nu har jag min chans: Det är nu eller aldrig! Skynda skynda att fota. Bättre än så här blir det nog inte på ett tag haha. 

Jag tänkte att jag kunde göra så här med varje rum om ni tycker att sånt här är roligt att se? Jag är ju som sagt en sucker för före- och efterbilder och framförallt när det gäller hus och rust men det kanske inte alls är såna läsare jag har?! Well ni får vad jag vill att ni ska få helt enkelt och sen gör ni vad ni vill med det - scrolla förbi eller lägg 30 min på att analysera rusten som gjorts (det andra alternativet är jag i just det här fallet haha). 

Först ut blir köket! Jag hann bara fota det och vardagsrummet innan Belle blev svinhungrig efter promenaden så vi får väl göra det här till en veckotradition. 

Mäklarens bilder

(null)
Foto: Fastighetsbyrån Östhammar

(null)
Foto: Fastighetsbyrån Östhammar 

Ni kanske förstår att vi föll pladask för huset.. Allt var original sedan 60-70 talet. Drömmmen ju (om man nu vill totalrusta och riva ut allt hahaha). Grejen var att vi köpte huset ganska impuls. Jag hade precis blivit gravid med Lily, vi bodde tillfälligt i svärföräldrarnas lilla torp och vi behövde någonstans att bo helt enkelt. Det fanns inte så många hus ute just då så vi tog i princip det huset som fanns. Detta är långt ifrån vårt drömboende. Jag drömmer om en herrgård med rondell eller ett gammalt missionshus att rusta upp medans Johan drömmer om nytt och modernt (surprice surprice!) Så jag antar att vi blir kvar här tills vi enats om framtida boende (läs: tills jag har fått över Johan på min sida om att gammalt har mer charm). Vi trivs dock superbra här och som jag skrivit många gånger tidigare; det här är hemma på riktigt och jag älskar den känslan. Så i dagsläget har vi defintivt inte bråttom härifrån, om nu inte rätt hus dyker upp dvs. Sällan jag, spårar alltid iväg så här i inläggen.. Tillbaka till bildvisningen.

"Verklighetens" bilder på tillträdesdagen utan vidvinkelobjektivens charm:

(null)

(null)

(null)

(null)

Och så spolar vi fram tiden 3,5 år och många, många svettiga rusttimmar senare... Grejen var ju att detta var vår tredje totala husrust på drygt 1 år så efter denna husrust kände vi bara att, njaaa, nu får vi lägga rustandet på paus ett tag. Vi var så less och så inställda på att inte göra om en total husrust på väldigt länge. Det har fortfarande inte riktigt börjat klia i fingrarna ännu men det kanske gör det någon gång i framtiden. Can’t wait haha. 

Hur vårat kök ser ut idag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi tog bort ett sovrum och gjorde köket lite större istället. Köket var så himla litet innan så det behövdes verkligen mer space. Vi är supernöjda! 

Och eftersom jag är en sån som älskar före- och efterbilder (ni ba säger hon före- och efterbilder en gång till under detta inlägg så slutar jag läsa bloggen på livstid hahaha) så kommer här några tydligare före- och efterbilder så att man lättare ser förvandlingen som skett. 

(null)

(null)

-

(null)

(null)

-

(null)

(null)