Inskolning!

Lily var så taggad på förskola igår morse. Hon bubblade och pratade och var så lycklig hela vägen dit och hon sprang från grinden och ända fram till avdelningen men sen när hon väl var inne i kapprummet så blev hon lite försiktig. Men världens bästa pedagoger kom och mötte henne i dörren och det gick superbra att lämna henne. 
Sen gick jag och Belle vidare till nästa avdelning. Belle trivdes som fisken i vattnet och blev bekväm i den nya miljön väldigt snabbt. Vi var där i tre timmar första dagen och idag har vi varit där något längre. Planen var att få Belle att somna idag på madrassen där de ska sova middag men det gick (precis som ganska väntat) åt skogen. Bättre lycka imorgon! 

(null)

Två taggade tjejer ute på gården vid förskolan igår. Första förskoledagen tillsammans! Åh älsklingar vad stora ni blir! 

(null)

Snack with a view

(null)

Belle somnade på två sekunder när hon väl fick lägga sig i vagnen idag. Lilla bestämda älsklingen som vet precis hur hon vill ha det  <3 

(null)

Efter förskolan idag så hade vi tid på BVC för en extra viktcheck för Belle. Hon hade planat ut i vikten vid ettårs-kontrollen och de ville följa upp det. Hon hade gått upp något nu den senaste månaden men inte mycket.. Förklaringen kan förmodligen vara en massa saker men slutsatsen är nog ändå att hon helt enkelt 1. Är extremt aktiv och inte sitter stilla många sekunder på ett dygn och att det gör att hon planat ut i vikt eller 2. Att vi håller på introducerar mjölkprotein till henne och att det kan göra så att hon inte riktigt går upp i vikt som hon ska utan bara växer på längden. Jag är inte det minsta orolig eftersom hon växer som hon ska i övrigt och mår jättebra men vi ska absolut hålla lite koll och lägga till lite välling om dagarna och till kvällen så får vi se vart det landar! 
Men jisses vad vi gillar våra bästa BVC-tjejer. Så himla underbara, engagerade, kärleksfulla mot barnen och bara helt fantastiska! Lily och Belle hann jobba lite vid skrivbordet med sköterskan (båda två i knät på henne samtidigt som de fick skriva på datorn och leka att de svarade i telefonen), de byggde med klossar, gosades massor, lyssnade på hjärtat med ett stetoskop, lära sig hur ett gem fungerar och så fick de ett armband när vi skulle gå. Ja och så hann vi med en liten vägning också såklart. Lily och Belle älskar verkligen att hänga där och det är så fint hur BVC verkligen tar sig tid till barnen. 

Riskake-snacks på väg till BVC i eftermiddags! 

(null)