Kvalitetstids-prommis!

I eftermiddags kom Johan hem lite tidigare så att jag kunde ta en promenad och hämta Lily vid förskolan utan Belle. Ibland behövs det kvalitetstid med bara den stora lilla tjejen. Dessutom är det roligt att få vara den som hämtar ibland. Oftast lämnar jag och Belle henne på morgonen och så hämtar Johan efter jobbet. Nu är Lily tillbaka i rutinerna igen och hon älskar återigen förskolan, men under perioden efter att hon varit sjuk och borta i två veckor så blev hon ju ledsen varje gång man lämnade. Att vara den "onda" som oftast lämnade henne där varje morgon kändes inte svinkul (vi var ju såklart helt trygga med att det gick över varje gång vi gått och att hon hade det bra där för personalen är underbar så det var ju bara ett jobbigt hejdå liksom)...
En morgon efter lämning ringde dock Johan och ba: "Alltså jag får typ tårar i ögonen av se henne så ledsen och sen bara gå. Jag önskar att jag kunde ställa in den här jobbdagen och bara ta med henne hem igen! Det här är ju svinjobbigt." Ändå gulligt ju. Jag känner igen känslan big time (förutom tårarna i ögonen då, jag är ju lite för stenhård för sånt...) men jag är glad att vi alla kämpade på så att hon fick komma över tröskeln och inse att hon faktiskt älskar att vara där. 
Vi hade iaf en supermysig promenad hem efter förskolan och vi pratade massor hela promenaden hem. Jag såg verkligen att Lily myste av att vara bara hon och jag. "Nej ingen Belle - bara Lily, mamma och Goggo!" sa hon stolt innan hon fortsatte att bubbla vidare om vad hon gjort idag och vad Pippi gör när Dunderkarlsson och Blom kommer på besök och att bajs luktar illa och att det är hennes måne lika Viggo och att hon fick snabba skor och en Lotta-bok av Elliot när hon fyllde år och att man får gå barfota och bada ute när det är sommar och att hon skulle leka med dockskåpet när hon kommer hem. 

Lily vill alltid helst gå med Hugo så hon får börja och avsluta promenaden med Hugo och sen är det vagnen eller ståbrädan som gäller. Helst skulle hon gå jämt men my god vad sakta det går haha! Ibland går vi ut på upptäckspromenad och då får det ta all tid i världen och jag låter henne styra allt men när vi ska från A till B så brukar det vara ’sitta stilla i vagnen’ som gäller. 

(null)

Hon har så mycket funderingar och tankar denna lilla tjejen. Jag älskar att få höra henne resonera fram och tillbaka om allt mellan himmel och jord. Ynka två år men ändå så full av klokhet, omtanke, kärlek och bus.

(null)

När vi kom hem blev det grönkålssoppa och pannkaka till middag. Sen ville Lily bada och ingen här hemma badar utan att Belle får haka på - det har vi minsann lärt oss i den här familjen, haha. 

Åh älsklingar! 

(null)