Belles rutiner!

Jag och den här lilla tröttisen har precis lämnat Lily på förskolan. Nu blir det gröt, lite tvätt och sen vila. 

(null)

Någon frågade för ett tag sedan om vi har några särskilda rutiner med Belle. Vi är verkligen såna här "tar allt som det kommer"-människor och skulle aldrig låsa fast oss vid rutiner på det sättet. Vi har ju dock några slags rutiner när vi inte har något planerat utan bara är hemma men vi skulle aldrig strunta i att göra något för att det "stör Belles rutiner".. Däremot har vi hittat vad som funkar bäst de dagar som inget är planerat. Jag är dock lite emot ordet rutiner i vårt fall för att det låter så strikt och så är det verkligen inte hos oss, men man följer ju ändå någon slags ordning på dagarna. 

Oftast vaknar hon vid 5.30-6 någon gång. Då går vi upp och leker och gör Lily klar för förskolan. Jag och Belle lämnar Lily någon gång mellan 7.30-8. När vi kommer hem igen brukar Belle äta gröt och sen brukar hon somna någon gång vid 9 till en flaska ersättning. Hon sover kanske en timme eller något sånt. Sen är det lek och röj tills det är dags för lunch. Eftersom hon har mjölkproteinallergi så kör vi burkmat för smidighetens skull. 
Vid 13-tiden brukar hon vara trött igen och då sover hon ytterligare en timme och då tar vi oftast en promenad så att hon sover i vagnen under tiden. Ibland äter hon mat igen innan vi går, annars får hon en flaska ersättning. För att hon ska kunna sova till kvällen så brukar hon sällan vakna senare än 14. Jag väcker henne aldrig men jag brukar se till att somnar så att hon sovit klart innan klockan blivit för mycket.. 
När vi äter middag vid 17-tiden så brukar Belle äta gröt. Efter middagen badar barnen ibland, leker ibland. Någon gång mellan 18-18.30 brukar vi gå och lägga Belle. Hon somnar i sin säng men det brukar kunna ta ett litet tag då hon (precis som sin storasyster) ligger och bökar runt i sängen tills de båda tillslut däckar av ren utmattning haha. Belle brukar få en flaska ersättning/välling innan hon ska sova. Oftast sover hon hela natten men vaknar någon gång mot morgonsidan och är lite hungrig. Imorse vaknade hon 05 och ville ha ersättning men sen somnade hon om ett litet tag till. Vissa nätter kan hon dock vakna ett par gånger så det är lite olika.