Förkylningstider!

När man tror att det håller på att vända så tar de små minimänniskorna ner en på jorden igen och trycker upp i ansiktet på en att deras förkylningar minsann är här för att stanna. Stackarna. Både Lily och Belle har sovit ganska dåligt inatt. Visserligen dåligt i våra mått mätt men de har sovit sämre än vad de brukar iaf. 
Lily ville gå ut till sandlådan en sväng på förmiddagen så vi klädde på oss och gick ut och lekte ett tag men energin fanns inte riktigt där så vi blev inte särskilt långvariga. Det var skönt att komma ut lite iaf och se solen! Resten av dagen har spenderats i lekrummet, med böcker men framförallt med Lotta och Pippi. Lily blir sällan sådär riktigt hängig trots att hon är sjuk men energin tar helt klart slut snabbare än i vanliga fall. Minsta lilla motgång och de små skruttisarna faller pladask. 
Är det någon gång man känner sig otillräcklig som tvåbarnsmamma så är det helt klart dessa dagar.. När båda två är hängiga och vill ha full uppmärksamhet. Av någon konstig anledning känns det som att man inte hinner med någon av dem hur man än gör för allt blir bara halvdant. Bara sitta på golvet och leka med båda två går bra men så fort en blöja ska bytas, det ska ätas, kläs på, plockas undan disk, hänga lite tvätt eller när något liknande kommer och stör ordningen så bryter det ut, först den ena och sen den andra i en härlig ljuv stämma. 

Men gu vad fantastiska de är tillsammans de här två <3 Lily är en gud med sin lillasyster och Belle lyser upp som en sol när Lily kommer nära. Så fort Belle blir ledsen så kommer Lily i högsta hugg.. "Belle! Belle! Mamma komma snart!" Och när hon slutar gråta så kommer det ett "Bjaa (bra) Belle!" 
De suger energi ifrån en som ingen annan någonsin gjort tidigare men my god vad de också ger kärlek, värme, lycka och energi i en härlig blandning. Jag skulle nog säga att livet med småbarn är både bättre och värre än jag kunnat föreställa mig, haha. Det sägs ju att man glider ner något i prioriteringslistan när man får barn men just nu känns det som att man inte finns med på den där listan över huvud taget. Men jag skulle inte byta det mot något i världen <3

(null)