Graviditet vecka 32!

Ännu en graviditetsvecka är förbi och jag kan på riktigt inte förstå hur snabbt tiden går. Det är nu maj månad och det innebär att nästa månad väntas lilla bebisen att komma ut till oss. Imorgon går vi in i vecka 33 och det är 57 dagar kvar till BF.
 
Bebisen i magen:
Bebis är nu ca 40 cm lång och väger närmare 2 kg. Bebis sover en stor del av tiden men under de vakna perioderna så tränar bebis på att röra sig, andas och öppna och stänga ögonen. De inre organen fortsätter att mogna och lungorna förbereder sig inför den riktiga andningen utanför magen. Alla fem sinnena (syn, hörsel, lukt, smak och känsel) fungerar.
Sammanfattat från appen Preglife.
 
Min kropp:
Bebis rör sig verkligen mycket hela tiden och det där som stod i appen om att bebisen sover mycket verkar inte stämma in på våran lilla plutt. Hon rör sig, vrider och vänder på sig och kickar nästan hela tiden och är extremt aktiv. Jag mår fortfarande väldigt bra graviditetsmässigt och hade det inte varit för den nya medicinen och endometriosen så hade jag mått strålande. Jag kan inte äta så stora portioner längre för jag blir mätt ganska snabbt och det känns att det börjar bli trångt i magen. Jag är kissnödig typ hela tiden dagtid men på nätterna klarar jag mig ifrån det och behöver knappt gå upp på toa alls än så länge vilket är superskönt. Det har helt enkelt varit en väldigt bra graviditetsvecka och jag njuter till fullo! 
 
Tankar:
Alltså jag håller på spricker av nyfikenhet på vem det är där inne. Jag har sagt det förr men jag säger det igen: det är såå mycket häftigare att vara gravid en andra gång. Det är mer oro eftersom man vet vad man väntar på på ett helt annat sätt men samtidgt så är allt så mycket mäktigare just därför; för att man vet vad man går och väntar på. Graviditeten "glöms bort" lite mer nu när man redan har Lily att fokusera på men det gör också att tiden går så mycket snabbare vilket är skönt - det innebär ju att hon snart är här våran lilla mini! 
Det här med att börja förbereda för bebis ankomst har vi inte tagit tag i ännu.. Vi letar fortfarande vagn och behöver fortfarande preppa med lite smått och gått men vi känner ingen stress ännu. Det är ju trots allt ett tag kvar även om vi vet att tiden går sjukt snabbt nu på slutet. 
Det känns faktiskt inte som att vi förstått att vi ska bli en till i familjen.. Jag vet inte riktigt när det ska sjunka in men än så länge känns det inte alls som att vi är med på det, haha. Det blir ett spännande uppvaknande till verkligheten där på förlossningen om inte annat! 

Här är magen i vecka 32! 

(null)