Graviditeten vecka 26 och 27!

Tänk att vi idag går in i veckan 28. Det är helt galet vad tiden springer iväg.. Men magen växer i en otrolig fart nu!!  
 
Kroppen:
Jag känner av foglossning en del när jag ligger på sidan. Jag märker det lite extra nu när man ligger på stranden om dagarna. Hemma lägger jag alltid en kudde mellan benen när jag ligger på sidan i sängen eller soffan men när jag inte gör det känns det lite extra sen när man ska upp och röra på sig. Det är fortfarande bara på en liten, liten fläck precis under vänster skinka. Att hoppa ur tuk-tuken med Lily i famnen känns också lite under vänster skinka. Det är som att det liksom gör ont när jag ska stödja mig på bara vänster ben och iblabd känns det som att det inte riktigt går att bara stå på vänster ben och stödja.

Jag känner mig lite tyngre på eftermiddagarna men det kan också ha att göra med att det är en uppförsbacke hela vägen från stranden till vårt hotellrum, haha. Den promenaden dödar mig typ och svetten sprutar! Jag skjutsar vagnen med Lily och så går Johan bakom och puttar på oss båda, haha! Lill-heffisen! Den berömda ank-gången kommer smygandes på kvällarna också efter middagen..
Jag har ju mått svindåligt med bihåleinflammation och halsinfektion den senaste veckan och det har gjort att jag knappt känt av smärtorna i magen vilket har varit en liten upplevelse i sig. Jag vet inte när jag hade så ont någon annanstans så att jag inte ens kände av mina vanliga endometriossmärtor.. Bebis är iaf lika vild som alltid och allt går jättebra vad gäller graviditeten i övrigt! 
 
Bebis:
Bebis är ca 31-32 cm lång och väger omrking 930-1075 gram. Bebis kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade och ögonfransarna är fullt utväxta. Vid ljud reagerar bebis med högre puls och det börjar även reagera på beröring runt denna period. Bebis suger ofta på tummen. 
Sammanfattat från Preglife
 
Tankar:
Det slår oss lite extra ibland att det kommer en till liten tjej till oss snart. "Det blir perfekt med två små tjejer som kan springa runt och leka medan vi sitter och äter middag på kvällarna på våra framtida semestrar!" sa Johan i veckan när vi åt middag på stranden. Jag håller helt och hållet med. Syskon är livet! Man kan ha bästa vänner som inte är familj såklart men tänk lyckan att ens bästa vänner också råkar vara ens syskon som man bor och lever med under hela uppväxten. Det är ju det bästa!! Hoppas Lily och mini kommer bli lika tighta som jag och mina syskon är och har varit. 
 
Längtan efter bebisen och nyfikenheten på vem den lilla tjejen är håller i sig och är total. Jag är så tacksam att vi får vara med om allt detta ännu en gång. Detta är utan tvekan det häftigaste man får vara med om någonsin! 

Det har dykt upp ännu ett favoritnamn. Ines. Det var en liten tjej som hette det här på hotellet och det är ju supergulligt! Johan har redan bestämt sig för Juni men jag jobbar vidare i jakten på det perfekta namnet till våran andra lilla tjej. Jag gillar också Juni men det kan ju dyka upp ett namn som är ännu finare.. Mika är också gulligt, det förslaget kom Joppla med för ett tag sedan. Åh allt vi har framför oss är så spännande!!!

Här är magen i vecka 27! 

(null)