Graviditeten V 24!

Imorgon går vi in i en ny graviditetsvecka vilket innebär att vi är 24 fullgångna veckor nu.

Tankar:
Samtidigt som att det känns som att bebis snart är här så känns det också långt kvar tills lilla bebis kommer. Det känns som att livet i allmänhet går väldigt snabbt, veckorna bara springer iväg och jag hinner knappt med att ha koll på vilken graviditesvecka vi är i, men när jag tänker på att det trots allt är 16 veckor kvar av outhärdlig smärta så känns det ganska långt borta.. Det är så sjukt ändå hur olika man är vid de olika graviditeterna. Under första gravidteten så gick jag in på alla appar och läste typ flera gånger per dag.. Och jag hade massor med appar, säkert 5-6 stycken. Ibland kunde jag gå in och typ hoppas att det hade blivit en ny vecka i appen så att jag skulle kunna få läsa om allt nytt som hände trots att jag redan varit in tre gånger samma dag och visste att det var flera dagar tills det var veckobyte, haha. Nu har jag bara appen Preglife och hade det inte varit för att jag snor info från den till bloggen så hade jag nog glömt att gå in på den över huvud taget. Jag känner mig typ mer "närvarande" i den här graviditeten och under graviditeten med Lily så var det liksom fokus på så mycket annat. Saker skulle fixas och förberedas, man hade ingen aning om vad som väntade och man gick liksom som på nålar hela tiden. Allt var så himla nytt och spännande. Nu bara är jag på ett annat sätt. Det är minst lika spännande denna gång men på ett helt annat sätt.
I övrigt rullar livet på som vanligt. Man har lite svårt att förstå hur man ska kunna älska ännu ett barn lika mycket som man älskar Lily men samtidigt makes det all sense. Kärleken till Johan försvann ju inte bara för att Lily kom (den blev om möjligt ännu starkare även till honom när Lily kom upp på mitt bröst på förlossningen), eller kärleken till mina syskon och mina föräldrar blev ju liksom inte mindre när jag träffade Johan. Man lyckas på något sätt liksom bygga ut hjärtat och göra plats för ännu mer kärlek fast man inte tror att det är möjligt. Det är ju ändå väldigt fint. Åh alltså jag är så himla spänd på vad det är för en liten människa i min mage!! Hur kommer hon se ut? Hur kommer hon vara? Jag vet inte om jag känner av de omtalade graviditetshormonerna som alla snackar om och är mer känslig under den här graviditeten eller om det helt enkelt beror på att jag blivit mamma sedan förra graviditeten men alltså woow. Jag kan knappt titta på filmer med förlossningar/bebisar utan att bli blödig. Jag har inte kommit riktigt så långt så att jag bölar men jag får en känslig känsla i kroppen, haha. Alltså smärtan jag kände när Astrid tvingades lämna sitt nyfödda barn hos fostermamman i filmen ´Unga Astrid´ kunde jag nästan ta på. 
 
Bebis:
Bebisen väger nu ca 665 gram och är ungefär 28 cm lång. De vita blodkropparna har börjat bildas och de är till för att hjälpa bebis att bekämpa infektioner. Luftvägarna formas och lungorna forstätter att utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns det en liten chans att det skulle klara ett liv utanför livmodern men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade.
Sammanfattat från appen Preglife.
 
Kroppen:
Jag har faktiskt börjat må lite illa. Jag mådde ju inte illa alls med Lily under hela den graviditeten och jag mådde inte heller illa under första delen av den här gravidteten.. Hur är det ens möjligt att det börjar nu?? Är det inte bara i början man är illamående och sånt? Jag har känt mig ganska trött i veckan också. Jag antar ju alltid att min trötthet går hand-i-hand med mina smärtskov, att det liksom inte är så konstigt att man blir trött när man går med ständig, kronisk smärta dag ut och dag in. Och dessutom är halvt "neddrogad" av mediciner. Men den här veckan har jag varit extra trött så det kan ju faktiskt vara någon graviditetsgrej också.. Egentligen är det väl lite samma med illamåendet. I perioder så mår jag illa, är yr och blir lätt åksjuk av mina mediciner så det är ju extra svårt för mig att egentligen veta vad som är vad.. Egentligen känns det ganska oviktigt vilken orsaken är. Men allmäntillståndet har väl varit lite sämre än vanligt den här veckan skulle man väl kunna sammanfatta det hela med.
Jag har inte känt av foglossning något den här veckan, skönt! Titsen börjar verkligen svälla nu. Oh my.. Snart är jag tillbaka i mina 70-75F som jag hade under graviditeten med Lily. Det är ju sjukt?! Min boobs-sambo lever ju det goda livet just nu, haha.. Han kommer förmodligen bli sur för att jag outar att han gillar tits men jag tänker så här; gör inte "alla" killar det? Jag tror inte att han är särkilt speciell när det gäller just det så jag hänger ju knappast ut honom.. "Njut så länge det varar, snart är de taxöron!" 
 
En liten parentes här men jag skippar parentesen för enkelhetens skull, haha. Är det bara jag som tycker att det är osmakligt att vara för "avklädd" när man är gravid? Jag är ju inte riktigt någon sån som går i superurringat och kortkort i vanliga fall heller men jag tycker att det känns ännu mer fel att göra det i kombination med gravidmage. Jag vet att jag skrev om det under graviditeten med Lily också men jag reagerar typ ännu mer på det nu när folk lägger ut halvt "utvikningsbilder" med en gravidmage. Jag tycker att det är riktigt osmakligt. Jag tycker att gravidkroppar verkligen är suuperfina och jag känner mig (inte just de senaste veckorna men i "vanliga fall") väldigt vacker som gravid så jag tycker absolut inte att man ska skyla sig när man är gravid.. Snarare tvärt om - det är fint när magen syns! Men jag tycker att det är så mycket finare att visa den på ett mer "classy" sätt och inte halvnaket i "utvikningssyfte" med en gravidmage med på bilden. Nakenheten i sig tycker jag inte att är fel utan jag gillar inte riktigt sättet vissa väljer att fota sig själv med sin gravidmage. Men jag har ju knappast rätt att ha åsikter om hur andra väljer att leva sina liv, alla gör ju precis som man vill.. Ok, slut på parentes! 
 
Här kommer iaf veckans magbild. 
Gravid vecka 24!

(null)

Haha orka att jag tänkte att jag inte skulle kunna få ihop något inlägg om graviditeten denna vecka för att det kändes som att det var nyss jag skrev och vips så har jag skrivit ännu ett långt monsterinlägg.. Vad är det för fel på mig? Hur mycket kan man ha att skriva liksom?! Nu måste jag åka och hämta Lily på förskolan! Åh vad mysigt att få hem henne. Och ingen kommer vara gladare än Lily över att det är torsdag och pannkaksdag idag. "KA!! KA!!" säger hon så fort hon ser pannkaka. Hon älskar pannkisar nästan lika mycket som jag gör! Det är ju sjukt härligt att man får kalla pannkaka för mat?? Bästa ju! 


Linda

De där med tits.. Måste va ett släktdrag, Magnus är typ "känd" för sitt intresse för tuttar 😂.

Och just, vi hänger ju i Karibien nu, flygresa på 9h+3h, gick jätte bra för oss, åtminstone ner med flygningen, är ju lite olika åldrar på våra barn dock men här kommer ändå en hel del tips, de mesta har du nog redan koll på men skriver de iaf 😉
Ta med så mkt "matunderhåll" ni kan..Finns typ inga begränsningar med mat in genom säkerhetskontrollen för barn, förutom vätska. Ta gärna med nått lite segt så man verkligen får tugga ordentligt och få bort ev lock. Våra barn sov dock genom både lyft och landning😅
Vi tog även med hörselskydd även fast ingen av barnet normalt är påverkade av ljud omkring sig, för det blir mkt ljud i ett flygplan och man kan flyga en halvmeter när flygvärdinnorna börjar prata i högtalarna 😂. Och så såklart leksaker, både favoriter och nå nytt/överraskningar.. Vi hade även plattan (och powerbank som dock inte behövdes) med nedladdningar på viaplay, sf kids och Youtube. Och så egen spillsäker vattenflaska, och där måste jag tipsa om klean kanteens kids flaskorna,de isolerade om ni inte redan har. De är en termos flaska, bästa ever 👏👌 https://m.laplandecostore.se/sv/articles/2.551.8347/klean-kanteen-isolerad-vattenflaska-klean-kanteen-kid-classic-wild-orchid-355-ml. man kan köpa till en annan kork/pip. Haha sorry, vilket inlägg 😂🙈
Svar: Haha 🤣😘 Ååh tack för alla tips!! 😍👏🏼
Evelina Nilsson