Gravid vecka 23!

Ännu en gravidvecka har passerat.. Vi byter vecka på fredagar och det innebär att vi redan är inne i vecka 24 nu, men veckan som varit är i vecka 23 så jag fokuserar på den. 
 
Tankar:
Veckan har inte bjudit på så mycket nyheter gravidmässigt. Mini kickar och gör kullerbuttor mer och mer och jag känner verkligen hur det bara vänder sig i hela magen. Häftigt. Jag har mått lite bättre denna vecka i endometriosen, med undantag för några kvällar som inte varit så roliga, men i övrigt gör det ju att det är lite lättare att njuta av allt när man åtminstone får må skapligt.
 
Vi började fundera lite smått på vagn i veckan och vad det är vi egentligen kommer behöva köpa till bebis ankomst. Vi har ju det mesta redan och kläder finns i oändlighet, även om det egentligen är lite fel säsong på alla storlekar att ärva efter Lily med tanke på att hon är född i januari, men det går nog att använda det mesta ändå hoppas jag! Jag har typ tänkt att vi inte ens skulle köpa en dubbelvagn eftersom Lily har avskytt vagn mer eller mindre sedan hon började krypa (sitta stilla har inte varit hennes starka sida). Det känns dock som att det är lite väl tidigt att bara ha en sån där ståbräda till henne så det kan nog behövas en dubbelvagn ändå och nu när hon börjat gilla vagn igen så känns det inte som en så dum idé ändå.. Det är ju trevligt att kunna ta en promenad till förskolan och lämna henne. Vi har ju varit supernöjda med våran Bugaboo Buffalo så det lutar väl åt en Bugaboo Donkey i sånt fall. Vi får kika lite mer på det när det närmar sig! Vi var ju inte särskilt duktiga på att förbereda allt i tid tills Lily kom och jag kan tänka mig att det blir något liknande även denna gång. Jag får panik på folk som har allt klart i vecka 15 typ.. Dels för att det fortfarande kan gå snett med saker och ting, men också för att folk sönderplanerar allt ganska ofta och då kryper det i hela mig. Allt löser sig! Vi har ju massor med tid kvar!!
Vi kommer väl behöva en till spjälsäng också.. Bebis kommer väl sova i vårt sovrum till en början och sen är tanken att Lily och bebis ska få dela rum tills vidare. Det rummet är inte så värst stort men de har ju lekrummet på nedervåningen där de kan ha alla sina leksaker och där de kan röja för fullt så egentligen behöver de ju inte ha så mycket plats i sovrummet. Det är väl egentligen två sängar och byråer till deras kläder som behövs i deras sovrum och det finns det plats för. Vi har tre sovrum på övervåningen men vi gjorde ju om ett av sovrummen till walk in closet och det rummet kommer nog behöva fortsätta att vara det för att vi behöver verkligen den förvaringen. Det blir nog bra! Man vet ju aldrig hur allt ser ut om några år.. Vi kanske har hittat vårt drömhus och hunnit flytta så det känns dumt att planera alltför långt fram! 
 
I övrigt så är jag bara så himla nöjd med mitt val av pappa till mina barn, haha. Han är så himla fin på alla sätt och jag blir alldeles lycklig när jag ser Johan tillsammans med Lily. Han är så kärleksfull och busig med henne och han är en riktig superpappa. För oss har det alltid varit självklart att vi båda är lika viktiga i Lilys (och minis) liv.. Ibland hör man (fortfarande??) om pappor som tror att deras liv kan fortsätta som vanligt, man hör om mammor som knappt vågar åka och handla när pappan är själv hemma med barnet och man hör att många tycker att det är mammans ansvar att ta hand om barnen för att pappan "inte har en aning om hur han ska göra när barnet blir missnöjt" men vi kör inte riktigt det racet här hemma. Här hjälps vi åt och delar lika på det mesta. Vi har löst det så att jag tog hela föräldraledigheten eftersom Johan har eget företag och inte riktigt kan pausa allt i flera månader, men han har varit hemma mer än jag någonsin kunde föreställa mig ändå så han har minst sagt varit delaktig och närvarande under Lilys första år. Sen är det självklart viktigt att låta varandra få egentid och göra det man vill göra också - det "vanliga" livet som man hade pre-kids fortsätter ju även efter barn - men det är trots allt bådas barn och bådas ansvar. Jag skulle utan problem kunna åka iväg i flera veckor och inte ha en tanke på att oroa mig för hur Johan och Lily skulle klara sig där hemma. Det är skönt att veta att Johan fixar allt utan probelm - precis lika bra som om jag har henne själv (med undantag för ambulansfärd och sånt då som lyckades hända on my watch, haha)!
Johan har faktiskt fått dra ett ganska tungt lass med tanke på att jag mått som jag gjort den senaste tiden och det förtjänar han verkligen att hyllas till skyarna för men jag tror också att det har varit bra för Lilys och Johans relation för de har verkligen ett alldeles särskilt band dem emellan. Och så är det ju skönt att slippa vara en sån där morsa som måste säga att "hon tycker om att göra det här, om hon blir ledsen så kan du prova att... och klockan si och så ska hon äta..." Han har redan stenkoll, inga konstigheter.
Jag är inte det minsta orolig för hur vi ska klara ännu en bebis. Det kommer att gå alldeles strålande! Men det börjar ändå gå upp för oss att vi kommer ha dubbelt så många barn från och med i sommar, haha. Allt kommer ju att bli dubbelt upp.. Jisses vad har vi gett oss in på?? Haha! Äh, det blir väl kanske lite tufft i början men sen kommer de att ha glädje av varandra och kunna leka massor tillsammans resten av livet. Det känns fortfarande som ett bra "beslut" att få barnen så tätt. 
 
Bebis:
Bebis är nu ca 27 cm lång och väger ca 550 gram. Bebis hörsel förbättras hela tiden och nu kan mini urskilja olika ljud både inifrån och utifrån mammas mage. När bebis föds så kommer hon att känna igen mammas och pappas röst (jag antar att även Hugos snarkningar och Lilys gulliga babbel kommer att kännas igen lite extra). Sammanfattat från appen Preglife.
 
Kroppen:
Jag börjar känna mig ganska plufsig, tjockis och allmänt obekväm och ful i min kropp för tillfället men det är vad det är. Det är fantastiskt att vara gravid så att få en liten "utseende-dipp" är väl inte hela världen när kroppen ändå förändras så pass mycket som den gör. Magen växer och flyttas högre och högre upp för varje vecka som går. Det känns verkligen som att magen sitter superhögt upp trots att det fortfarande är så pass tidigt i graviditeten.. Jag tror att MVC missat mig för det känns som att jag gick dit typ hela tiden under förra graviditeten men nu har jag inte varit dit sedan inskrivningssamtalet i vecka 9 och nu är det vecka 24? Jag ringde dit iaf och fick en tid nästa vecka. Det känns skönt att göra en koll så att allt ser bra ut innan vi drar iväg till Thailand. 
 
Huvudvärken håller i sig och jag är fortfarande sjukt ljuskänslig. Lilla fläcken under vänster skinka som känns som foglossning känns fortfarande likadan men det är mest efter promenader eller liknande så det stör inte alls ännu. Jag är super sugen på gottis på kvällarna men försöker att hålla mig till "nyttiga" kvällsmål även om det är svårt. Det slinker ner en och annan, eller sju, piggelin då och så. Jag mår lite illa på kvällarna och att borsta tänderna på kvällen är en pina, haha. Jag får kväljningar så fort tandkrämen börjar skumma.. Men hade jag inte haft bloggen att analysera graviditeten så himla mycket till så skulle jag sammanfatta allt med att säga att "graviditeten går strålande och förutom endometriosen så mår jag toppen!" 

Gravidmagen i vecka 23 (med en liten Lily nere i bild som undrar varför jag inte tar kort på henne istället, haha)! <3
 
(null)