Graviditeten vecka 38!

I fredags gick vi in i vecka 39. Nästa fredag den 28/6 har vi BF! 10 dagar kvar, nu är det nära!! 
 
Vi var ju som sagt till Akademiska i torsdags förra veckan pga att bebis varit mindre aktiv. De gjorde CTG och trots att de såg att bebis var mindre aktiv så såg allt ändå bra ut. De passade på att göra tillväxtultraljud när vi ändå var där (vi hade ett sånt inbokat nu på onsdag egentligen) och där konstaterades att bebis tillväxtkurva hade planat ut något. Från att bebis var 20% större vid tillväxtultraljudet i vecka 34 eller något var hon nu "bara" 13% större och uppskattades väga 3500 gram. Läkaren gjorde en vanlig gynundersökning också och kände att livmodertappen var helt utplånad och att jag var 2,5 cm öppen. De gjorde ju också en hinnsvepning på mig och med tanke på hur bra det gick så trodde de att allt skulle dra igång snart och att vi skulle vara tillbaka på förlossningen illa kvickt, men icke.. 
 
Bebisen i magen:
I appen står det att bebis längd är ca 48 cm lång och att den väger ca 3200 g. Graviditeten beräknas nu vara fullgången. Bebis ökar snabbt i vikt och alla inre organ är färdigbildade. 
Sammanfattat från appen Preglife
 
Kroppen:
Jag mår fortfarande jättebra i kroppen och tar morgonpromenaden till förskolan varje dag på ca en timme utan några problem. Förutom endometriosen så har jag inte ont någonstans vilket känns ganska sjukt med tanke på hur tjock och stor man faktiskt är. Jag har gått upp 8 kg nu sedan graviditetsstarten vilket är exakt samma som jag gick upp med Lily under förra gravididteten. Jag har väldigt mycket sammandragningar och magen känns hård nästan hela tiden nu. Det ilar till mot fiffi lite nu och då som att det trycker på nedåt men det går fort över. Titsen har svällt upp lite extra nu på slutet and the milk is ready så att säga.. Det läcker ingenting ännu tack och lov men trycker man så sprutar det minsann.
Vi bygger på med vårt projekt på baksidan av tomten och jag känner mig precis som vanligt i kroppen och känner mig inte alls särskilt höggravid. Enda gången jag blir påmind av att jag är gravid är på morgonen när jag ska resa mig upp ifrån sängen, då är man inte smidigast ever direkt haha. Jag är så himla tacksam för att jag har fått genomgå ännu en gravididtet och att den har varit så himla smidig och enkel. Nu är det bara slutspurten kvar!! Komsi komsi bebis! 
 
Tankar:
Tiden rullar på som vanligt men när det väl säger poff så är vi redo. Jag har varit lite extra trött i helgen så tanken är att jag ska försöka vila så mycket jag bara kan på dagarna nu så att jag har energi till förlossningen sen när det är dags. Jag ska bunkra upp energi big time.
Det ska bli väldigt spännande att se hur Lily reagerar på lillasyster. Hon förstår ju inte alls att jag har en bebis i magen som snart ska komma ut så det ska bli roligt att se vad hon tycker om vår nya familjemedlem sen när hon är ute. Hon är väldigt gullig med små barn så jag tror att det kommer att gå jättebra! Största skillnaden bilr väl att hon måste dela på all uppmärksamhet - Lily älskar ju att stå i centrum. 
 
Här har ni magen idag i vecka 39 (38+3)!

(null)

(null)