Lugn dag hemma!

Idag har vi haft en lugn hemmadag. Johan var iväg och jobbade till lunch men jag och barnen myste runt här hemma. Johan och Lily var iväg och handlade en sväng på em när Johan slutat jobba men jag och Belle har inte ens varit utanför dörren idag. Vi har verkligen bara lekt och myst. Det var väldigt skönt med en helt oplanerad dag efter en mysig men fullspäckad jul. 

(null)

(null)

Imorgon är det sista dagen på år 2019, det är sista året på 10-talet och vi kliver nu över till ett nytt decennium. 2020. Jag är verkligen en sån som alltid vill starta ett nytt år som en ny, bättre människa och jag har alltid något nytt jag vill förändra, bli bättre på etc. Jag är inte så värst bra på att hålla nyårslöften eller liknande men jag är väldigt bra på att sätta dem (vad nu det ska vara bra till om jag ändå inte håller dem haha). 

En viktig grej som jag verkligen vill bli bättre på under nästa år är att dra ner på sockret. Jag vill börja äta bättre, renare, och så vill jag få bort allt dåligt småätande av godis, socker och allt skit man stoppar i sig dagligen. Förutom att plocka bort allt dåligt så vill jag även lägga till massa bra och nyttiga saker som kroppen behöver. Jag har något kapitel kvar av boken "Hälsorevolutionen" men den har verkligen fått mig att tänka till och bli lite taggad på att äta rätt och bättre. 
Mitt problem är dock alltid att jag inte kan sluta småäta helt så när jag sitter där på kvällen och blir gottesugen så kommer jag inte på en enda god sak som är "sockerfri"/nyttig och vips så står jag där vid lösgodishyllan i affären och intalar mig att "lite socker har väl ingen dött av!" Eller som idag; jag har bestämt att jag ska bli bättre på att äta rätt under nästa år och då står jag maniskt och trycker i mig ett halvt paket pepparkaksdeg direkt ifrån kylskåpet för att "sen är det slut på sånt". Det borde ju vara peppande att sluta äta dåligt när mitt mål med det hela är att må bättre i kroppen och ingenting annat, men jisses vad svårt det är... Jag ska försöka få in ett långsiktigt tänk kring att få bort sockret och ingen quickfix så det gäller att göra det till någon slags livsstil och göra det intressant och känna pepp över det. Tips på hur någon?? 
Jag är helt övertygad om att vi om 10 år, eller kanske ännu tidigare, kommer att se på socker på samma sätt som de flesta ser på rökning idag. Förr rökte "typ alla" - nu är det mest sunkigt att folk röker fortfarande eftersom man vet hur dåligt och farligt det är. Jag tror att det kommer bli exakt samma sak med socker framöver för vi vet ju redan nu att det är dåligt för kroppen. DET får bli något jag peppar mig själv med för att sluta, eller åtminstone dra ner på.. Men det är typiskt mig att sätta helt orimliga krav och sen inse att det aldrig kommer hålla.. Jag borde jobba fram det successivt. Wish me good luck med mitt "nya" liv, jag kommer förmodligen behöva det!! 

Nu väntar HOCKEY! Vi tänkte åka till Väsby och titta men i sista sekunden ändrade vi oss och blev kvar hemma. Första hemmamatchen i Allettan. Heja brors och heja Väsby!!