Återhämtning efter förlossningen!

Är det inte helt galet hur kroppen kan återhämta sig så snabbt efter en graviditet och förlossning? Jag gick upp 8 kg totalt även under den här sista graviditeten, precis som jag gjorde med Lily, och alla de 8 kg försvann direkt vid förlossningen så redan på BB vägde jag min ursprungsvikt igen. Jag trodde det skulle spåra iväg helt den här gången och att jag skulle gå upp svinmycket i vikt för jag var så himla onyttig hela den här graviditeten. Under graviditeten med Lily så var jag nyttigare än någonsin för det enda jag var sugen på var typ plocksallad och jag åt knappt något onyttigt alls på 9 månader så då förstår jag att jag inte gick upp mer men den här graviditeten är det helt sjukt att jag inte gick upp 30kg+. Jag levde ju på onyttigheter?! Och det onyttiga verkar hålla i sig.. Jag har aldrig någonsin tidigare varit sån gottegris som nu. Mina tänder mår sämst men jag kan inte sluta gotta i mig?!! Jag dricker läsk typ varje dag och det gör jag nästan aldrig i vanliga fall. Jag vet inte hur många kg lösgodis jag tryckt i mig sedan bebis kom, för att inte tala om alla chipspåsar.. Amningen gör ju en hungrig som en häst. Mina tänder klarar det inte längre så jag måste skärpa till mig snart men det är ju så himla svårt att sluta. Semestern ut, sen får jag ta tag i det. Man ska ju trots allt ha samma tänder hela livet. 

Jag är ju ingen som springer och väger mig hela tiden och är totalt obrydd om vad jag väger (jag vill vara bekväm och trivas i min kropp men vikten bryr jag mig inte om) men det känns som att jag faktiskt till och med gick ner lite under graviditeten för jag känner mig faktiskt mindre nu än innan och jag kan inte förstå att det är möjligt med tanke på att intaget är betydligt större än vad jag gör av med, jag rör ju inte på mig alls nu för tiden.. Jag antar att mitt dåliga mående just nu spelar in en hel del och kräver mer energi än man anar. 

Utöver vikten så tycker jag att kroppen i övrigt har återhämtat sig väldigt bra. Det har nu gått fyra veckor sedan bebis föddes och jag känner mig som mig själv igen. Självklart har jag en del lös hud på magen och den märks framför allt när jag sitter eller ligger ned på sidan.. Magen har liksom en förmåga att rinna iväg då haha. Titsen är inte vad de en gång var men när amningen är färdig kommer de åtminstone bli lite mindre igen även om de förmodligen aldrig kommer förflytta sig uppåt så att säga.. Jag trivs faktiskt bättre i mina lite mindre boobs men Johan kommer nog förmodligen längta tillbaka till den här tiden som the glory days haha.  

Jag fick inga bristningar på magen vilket jag är så tacksam för. Det var en av sakerna som jag var lite "orolig" för innan.. Händer det så händer det såklart och det är ju värdsliga saker men jag är glad att det inte blev några ränder på mig. 

(null)

(null)

Faktum är att jag redan direkt efter förlossningen mådde hur bra som helst kroppsmässigt och det har verkligen hållit i sig (förutom endon då as usual...). Man sväller ju upp a la babianarsle såklart direkt efter förlossningen och är lite öm men jag kunde gå på toaletten och torka mig och allt sånt där utan problem på en gång direkt efter och jag kunde sitta, stå och gå precis som vanligt. Jag "kände av" förlossningen ett par dagar efter men sen skulle jag vilja påstå att jag inte kände av förlossningen alls utan gick tillbaka till att må precis som vanligt. Jag kommer ihåg att jag ändå hade ganska ont där nere ett tag efter förlossningen med Lily och att jag var lite öm när jag satt ner och så men jag antar att det var pga klippet isf eftersom det var det enda som skiljde mellan förlossningarna. I övrigt så var bristningarna i princip desamma och de tyckte jag gick över fort.  Jag har något enstaka stygn kvar men de flesta stygnen har lossnat och allt har läkt jättefint. Skönt att allt har gått så himla bra! Jag är så tacksam för snabb läkning och återhämtning.