Aouch!

Hörni, vilken fantastisk dag det blev!! Vi åkte hemifrån vid 10, vårkänslorna flödade och vi var taggade på en utedag i Hedesunda. Vi satt och sjöng till Babblarna i bilen och allt kändes ganska bra, men så BAAAM - var det inte en polis som stod där ute i skogskanten och smög? Jag drog en snabb kik på hur fort jag körde och insåg att jag var råkörd. Jag bromsade in och i samma sekund sprang det ut en polis mitt i vägen en bit längre fram och vinkade in mig.. Om det blev fortkörningsböter? Oh yes! De hade tydligen mätt upp mig till 30 km/h för fort.. När jag kollade mätaren låg jag betydligt högre än så men thank god för att de måste ha marginaler och grejer.. "Hade du kört 1 ynka km/h snabbare hade jag tyvärr inte kunnat ge tillbaka körkortet till dig men idag har du tur!" 

(null)

När vi kom till Tierp så spydde Lily ner hela bilen ifrån ingenstans så det var bara att vända och åka hemåt igen utifall att det är magsjuka.. Lite frustrerad blev jag allt när jag åkte förbi stället där polisen stoppade mig 20 minuter senare och insåg att de var borta. Hade jag inte bara kunnat låta bli att väcka Lily imorse, då hade vi kanske missat dem? Eller ännu bättre; kan jag inte bara lära mig att sluta köra så fort?! Så nu sitter vi här hemma igen två timmar senare; 3200 kr fattigare och med en (kanske) magsjuk Lily. Bilturen känns minst sagt ganska ovärd så här i efterhand haha.. Inte nog med det, brors och brors svärfar ringde precis och drev sönder med mig. "Hej mitt namn är Nils och jag ringer från polisen. Vi har tittat lite närmare på ditt ärende och på bilderna ifrån platsen då du blev stoppad för en stund sedan och vi överväger faktiskt att dra in ditt körkort. Vi skulle vilja höra din sida av händelsen innan vi gör bedömningen!" Jag stammade som en liten unge men lättnaden när de började gapskratta var total haha. 

Vet ni vad det roligaste är? Jag tänkte några minuter innan jag blev stoppad att jag skulle ringa till Johan och aprilskämta om att jag blivit av med körkortet... Låt oss säga att det samtalet hade varit lite roligare än det samtalet jag faktiskt ringde, haha. 

Men strunt samma.. Pengar är värdsliga ting och tack och lov har jag fortfarande körkortet kvar! Förhoppningsvis har jag lärt mig en läxa av det hela också... Lily verkar pigg nu men vi får väl se vad som händer under dagen och vad det går åt för håll. Vi får väl iaf hålla oss hemma de 48h just in case.. 

Tummen upp för den här förmiddagen! 

(null)