Frysåterföring!

Nu är återföringen gjord. Bästa Linné tog hand om oss lika väl som alltid.. Förra gången vi var där på undersökning så var även Lily med och läkaren vi skulle träffa började med att säga "om jag inte minns helt fel så tror jag att det var jag som stoppade in den här lilla tjejen!" och tittade sådär stolt på Lily. Det måste vara en mäktig känsla att vara den som hjälpt så många par att få egna barn tillslut, trots oddsen många gånger, och att dessutom få träffa barnen sen när de väl är ute! Personalen blir alltid lika glada när Lily är med, gulligt! Idag var vi dock dit utan barn.. 
Man är lite nervös på dagen innan man ska dit för att de ska ringa och säga att tiningen av embryot inte gick som planerat och att återföringen därför inte går att göra men vi fick inget samtal innan tack och lov. Vi hade ju två embryon kvar i frysen men när vi kom dit fick vi veta att den första inte klarade tiningen så det blev vår sista som blev aktuell för återföringen, men den såg väldigt lovande ut sa läkaren så det låter bra! 
 
Här sitter vi och väntar på att få vårt rum.. Vid återföringen med Lily hade vi rummet ’Liljan’. Återföringen nr 2 hade vi rummet ’Rosen’ så jag var svintaggad på en till flicka som skulle heta Rose då, men som ni vet så blev ju det missfall/utomkveds vid det försöket i somras. Hur gulligt hade det inte varit med två flickor som heter Lily och Rose? Iaf, den här gången fick vi rummet Gullvivan.... Det blir inget namn baserat på det rummet kan jag säga så vi får nog vidga vyerna när det gäller namn på den här bebben, haha. Blir det en flicka får vi väl plocka Rose i vilket fall som helst. Så gulligt ju!! Men namn känns ganska långt borta fortfarande, först ska allt gå bra och embryot ska fastna, hålla sig kvar och sen växa!
 
(null)
 
Ombytta och redo! Det här "ingreppet" går väldigt snabbt och smidigt och är helt smärtfritt så inga förberedelser behövs innan (mer än att byta om till sjukhuskläder). 
 
(null)
 
Inne i självaste babymaking-rummet, haha! This is where the magic happens! 
 
(null)
 
Redo att få se vår lilla mini på skärmen! 
 
(null)
 
Här har vi vårt perfekta lilla embryo (extremt uppförstorad såklart). Tänk att de ser ut så här från början.. Hur sjukt är det inte att det här (förhoppningsvis) ska bli en liten bebis?? Tänk att vi fick se Lily precis likadant innan, att hon liksom varit en sån här liten miniplupp som sen växte och blev ett barn. Det känns bara häftigare och galnare ju mer man tänker på det... På något sätt känns det ännu sjukare den här gången än med Lily. Då var ju allt så nytt och så himla overkligt på ett annat sätt men nu har man ju liksom sett och varit med om allt en gång och även sett att det är ett barn som kommer ut tillslut så nu förstår man på ett annat sätt att det är på riktigt! 
 
(null)
 
Återföringen går till så att labbet gör embryot redo, sen stoppar läkaren in det i livmodern med hjälp av en kateter precis där det ska sitta! Det är gjort på några sekunder och vips så är det klart. Det är en liten konstig känsla efteråt.. Ja nu är jag alltså kanske gravid?!
 
(null)
 
Taggade på att förhoppningsvis vara parents of two om sisådär 9 månader!
 
(null)
 
Efter återföringen får man byta om igen och sen kommer läkaren in och berättar vad man ska tänka på osv. och så får man med sig ett gravtest som man ska testa om två veckor. Spännande! 
 
(null)
 
Nu vet ni hur en frysåterföring går till. Om någon av er har några frågor kring det här med IVF så svarar jag självklart gärna på dem. Vi börjar känna oss ganska IVF-rutinerade vid det här laget, haha! Men om ni ska genomgå en IVF så rekommenderar vi Linnekliniken i Uppsala alla dagar i veckan. Världens absolut bästa ställe någonsin! Så himla fina människor, väldigt professionella, de tar sig tid och de är alltid lätta att få tag på. Och framförallt så ser de en som riktiga människor och de kommer ihåg en osv., det är man inte riktigt vad med inom sjukvården annars. 
Vi har ju bestämt att detta är vårt sista försök oavsett hur det går men det är nästan så att det känns lite sorgligt att vi aldrig mer ska dit igen... Linnekliniken får 10 av 5 Evisar. 
 
Nu hoppas vi på plus om någon vecka och en bebis om 9 månader! 
 
 
Anonym

Hej,
Vi har också en liten ivf-juvel hemma samt frysta embryon kvar. På reproduktionscentrum (ackis, där vi varit) kostar det 11 000 kr per försök med återföring av fryst embryo. Jag är orolig att kostnaden ska göra mig stressad vid återföring och förstöra alltihopa.. kostar det likadant för er och hur känner du inför det? Vi lyckades på tredje återföringen förra gången. Visst att pengarna inte är viktiga i det stora hela men fan vad nojig jag är inför syskonförsöken. 11 000 är inte mycket men det kan lätt ticka uppåt fort och utan säkerhet att det funkar😩
Så roligt att följa er resa!!!! Lycka till!!!

Svar: Hej! Grattis till er lilla mini ☺️. Vilken tur att IVF finns!!! 🙏🏼
För oss kostar frysåterföringen 16 000 så då verkar det vara något billigare på Ackis än Linné.
Självklart är det pengar och det är klart att det ibland känns ”orättvist” att vi måste betala för våra barn medan andra bara får dom (efter ett mysigt ligg dessutom!!) men vi har helt lagt det där med pengarna åt sidan.. Klart att det blir lite snopet när det blev som för oss i somras; att man betalade 16’ för ett utomkveds (som resulterade i massor med strul med två titthålsoperationer och massa tid på sjukhuset - inte de mest välinvesterade pengarna kanske i efterhand) och sen betala igen för att göra ett nytt försök. Men vi är mest tacksamma att vi har möjligheten att göra det och pengar är trots allt bara pengar. Det känns värre för de som gärna vill men som inte har råd och helt enkelt inte kan göra nya försök pga pengarna..
Hoppas ert nya försök går bra när ni bestämmer er för det! Jag håller tummarna för er också 💞
Evelina Nilsson

Anonym

Håller alla tummar och tår för er
Mvh trogen bloggläsare 😉😊

Svar: Tack så mycket! 😍😘
Evelina Nilsson

Lovis

Åh men gud va spännande!!! Vi håller också tummarna för er ♥️♥️♥️♥️

Svar: 😍❤️❤️❤️😘
Evelina Nilsson

Anna

Lycka till vännen 🌟❤💕

Svar: Tack fina! ❤️❤️
Evelina Nilsson