PoP och podd!

Imorse sov vi till 8.30. Så skönt! Vid 11-tiden drog vi ut på en timmes promenad. Det är väl ungefär det vi hunnit göra av den här dagen so far. 

(null)

(null)

Jag lyssnade på Rättegångspodden om Fallet Tova Moberg och så har jag även lyssnat på En mörk historia - Försvinnandet i Dannebacke. Det finns så mycket sjuka människor... Det här kanske är att slå på de som redan ligger ner men en sak som slog mig när jag lyssnade på podden om Tova är hur lama alla runt omkring var. Skulle någon i min närhet bli så dåligt behandlad som Tova blev så skulle jag göra allt jag kunde för att få dit aset som misshandlade henne (och senare även mördade henne). Att mamman vet att hon blir misshandlad och ändå låter henne umgås med idioten?!? Den sjukaste kommentaren i hela podden var när mamman sa att hon inte vågade gå ut till pojkvännen när Tova kom hem helt blåslagen så hon lät Tova åka iväg med honom.. Öh va??? Skulle Lily komma hem från sin pojkvän full med blåmärken skulle jag inte släppa ut henne förrän han åkt dit för det och jag skulle strunta fullständigt i vad Lily sa att jag borde och inte borde göra. Samma sak om det var en vän, en syster eller någon annan i min närhet. Tyvärr är det ju svårt att få dit idioter för brott som misshandel och våldtäkter men man måste väl åtminstone försöka. Och skulle inte samhället ta sitt ansvar skulle jag utan tvekan ta saken i egna händer in one way or another. Förmodligen inte alls "rätt" väg att gå men aldrig att han skulle få komma undan med det. Det är bara så himla sorgligt att en ung tjej sitter och skriver i sin dagbok om att han kommer slå ihjäl henne en dag och så är det exakt så det blir tillslut. Fruktansvärt! 

Lika hemskt var det att lyssna på podden om Försvinnandet i Dannebacke. En man åker alltså och slår ihjäl en kvinna i hennes lägenhet och lämnar hennes ettåriga barn kvar i lägenheten i sin spjälsäng. Vem vet hur länge det lilla barnet hade kunnat bli kvar där?När poliserna tillslut kom dit var blöjan alldeles full och barnet bara satt där helt tyst i sängen med stora ögon. Alltså det gör så himla ont att höra nu när man själv har barn.. Hur kan människor vara så fruktansvärt onda??