RECENSION: Emmaljunga Viking vs Bugaboo Buffalo

Som en av er läsare uppmärksammade så har vi ännu en vagn till samlingen... Jag vill förtydliga att jag inte är, (eller kommer bli) en sån där barnvagnsfanatiker som bara mååååste ha senaste modellen och byter vagnar som man byter underkläder. Jag tycker faktiskt att det är löjligt hur hypat det är med barnvagnar men där är vi alla olika sålart och vi alla har olika intressen. Barnvagnar står inte riktigt med på min intresselista utan är mer något man behöver för att det förenklar vardagen. För mig är det just det som är viktigast - att vagnen gör vardagen enklare. Självklart är det viktigt att man är noga och hittar den vagnen som passar just vår familj bäst och det är såklart inte säkert att man hittar fullpoängaren på en gång. Man vet ju inte vad man vill ha och vilka finesser som är viktiga för just vår familj innan man har provat sig fram lite men det är såklart viktigt att hitta rätt vagn. Man ska ju trots allt använda den dagligen och det är mycket pengar man lägger ut för en vagn så man vill ju att det ska bli bra och kännas rätt, men att köpa nya hela tiden för att det kommer ut nya modeller känns bara overkill och där är inte jag/vi alls. När vi köpte den nya vagnen så var det helt enkelt för att Lily aldrig riktigt gillat vår Emmaljunga Viking. Jag älskade den och tyckte att den var liten, nätt, smidig och fin. Den är verkligen superliten och när Lily var minibebbe så tyckte jag att den var grym. Enkel att fällla ihop, tar liten plats i bilen osv. Men tyvärr så har Lily aldrig gillat sittdelen och det gjorde det lite problematiskt för mig som älskar promenader. Dessutom går det inte att fällla ryggstödet särskilt mycket alls på Vikingen så det är in princip ett ganska högt sittläge som gäller men det kan ju faktiskt vara skönt att kunna fälla ner när hon somnat. Ett annat minus på Vikingen var att suffletten är alldeles för kort på liggdelen så hon fick ju solen i ögonen hela tiden..
 
Jag tänkte hela tiden att vi skulle ha en Bugaboo Buffalo när vi väntade Lily men så när vi var till butiken för att köpa vagn så tyckte jag den kändes alldeles för stor och klumpig. Den kändes för tusan som ett stort rymdskepp. Men så stod den lilla Emmaljunga Vikingen där och den kändes mycket bättre så det blev den. Men nu när det blev så att vi skulle köpa ännu en vagn så kändes det som att Buffalon var ganska självklart val. Lily är ju lite större nu så på något sätt kändes den inte alls lika klumpig längre och eftersom jag alltid har gillat Buffalon lite extra så det fick bli en sån. Och vi har faktiskt inte ångrat det köpet en sekund.. Bugaboo Buffalon är helt klart värd sin prislapp (även om det är sinnessjukt hur en vagn kan kosta så mycket?!). Lily älskar helt plötsligt att åka vagn igen och hon sitter som ett smäck i sittdelen. Den går att fälla till fullt liggläge även om ligggläget liksom inte är helt rakt som på vissa vagnar utan mer som en sittdel som man fäller ner. Jag som alltid har ont i magen älskar hur skönt det ser ut att sitta i den, lite hopkurad liksom. Liggläget är helt och hållet i min smak och jag skulle kunna krypa ner där bredvid Lily alla dagar i veckan, haha.Jag tyckte att Vikingen var lättkörd tidigare men nu när jag är van med Buffalon och kör Emmaljungan ibland så känns den väldigt svårkörd på något sätt. Buffalon rullar hur mjukt som helst medan Vikingen liksom kan haka fast sig lite i framhjulen ibland när man svänger. Man kan väl helt enkelt säga så här; Vi var supernöjda med Vikingen tills vi köpte Buffalon..
 
Det jag gillar med Buffalon är att det finns mycket tillbehör som man kan byta och greja. Typ nu i sommar så köpte vi till en sån där breezysufflett så det inte blir så varmt där under. Dessutom älskar jag hur lätt det är att ändra höjden på handtaget efter hur lång man är. Det finns knappt något som heter stötdämpning på Buffalon men Lily verkar älska att hoppa omkring i vagnen så fort det är lite ojämt underlag. På så vis var Vikingen mycket mjukare och hade mycket bättre stötdämpning men så länge Lily är nöjd så är jag nöjd haha. Regnskydd och myggnät är 10 ggr bättre till Emmaljunga än Buffalon om man ska ha orginal.. Att ta på regnskyddet och myggnätet på Bugaboon är typ som att trä på en kondom på en bil. Hur. Bökigt. Som. Helst. Emmaljungans regnskydd slänger man på på 2 sekunder. Bugaboos måste man planera in påtagning av regnskydd en kvart innan regnet kommer för att hinna få på det.. "Kan molnen möjligtvis skicka ut en pushnotis en halvtimme innan regnet kommer så att jag hinner förbereda vagnen?"
 
Vi har nu tre vagnar totalt.. Johan ville ha en brunkig oldschool-vagn och det fick han: en Turran nånting.. Jag gillar den inte alls för jag tycker att den är bökig och trög att svänga med och den är ganska svår att fälla ihop så det är absolut ingen vagn man tar med sig överallt. Den har vi därför i stugan för att vi ska slippa släpa vagn mellan stugan och hemma vilket är superskönt. Buffalon använder vi hela tiden nu här hemma och Emmaljungan har fått flyttat ut i förrådet tills vidare. Om den inte används mer nu så är det väl perfekt att ha en "extravagn" när Lily börjar på dagis sen. 
 
Man kan ju forstätta hur länge som helst med att jämföra för- och nackdelar mellan vagnar men slutsatsen lyder: Bugaboo Buffalo är favoriten. Lily gnällde ganska mycket i Vikingen när vi var ute och gick men nu är det betydligt lugnare promenader. Hon sitter verkligen bättre i Buffalon och är nöjd hela promenaden vilket ändå är målet med en vagn - att barnet trivs i den och att den är smidig att använda. Den ser dessutom finare och mer clean ut tycker jag då Vikingen har ganska mycket röriga spakar och grejer på sidorna. Buffalon är alltså finare, smidigare och mer omtyckt av Lily, vad mer kan man begära? Haha!
 
Bugaboo Buffalo får 5/5 Evisar.
+ Den är enkel att köra, grym iställning för handtagshöjd, lätt att fälla ihop och den blir ändå ganska liten ihopfälld trots sin stora storlek utfälld, bra med plats för att packa grejer under vagnen, mycket tillbehör som är väldigt lättillgängliga (förlängningsbara suffletterna är bara bäst), den har fullt liggläge, fin design, smidig knäppning för selen och sist men inte minst - väldigt omtyckt av Lily. 
- Priset
 
Bugaboo Buffalo
 
 
 
 
 
Emmaljunga Viking får väl kanske 3,5 Evisar. 
+ Liten och nätt vagn, lätt att fälla ihop, förhållandevis "billig" och den känns trots allt som en klassiker.
Lite jobbig att köra, endast sittläge, för kort sufflett på liggdelen, lite rörig design.
 
Emmaljunga Viking
 
 
 
Viking sittdel och Buffalo liggdel
 
 
 
= Om ni står och velar mellan Buffalo och Viking så köp Buffalo utan att tveka. Ni kommer inte ångra er!
 
 
Och så en liten bonusrecension...
Turran - den är perfekt att ha vid stugan för tack vare de stora hjulen så går den till och med att dra ner på stranden utan problem och det klarar inte de andra vagnarna. Jag skulle dock nästan vilja påstå att det är den enda fördelen med den här vagnen; att den är så himla brunkig. Lily älskar att åka i den men annars är den ganska jobbig i övrigt att köra osv. En till "fördel" är väl möjligtvis att den ser lite retro ut om det är det man vill ha men jag skulle aldrig rekommendera någon att köpa den om det är en enkel och smidig vagn man är ute efter. 
 
 
 
Turran och Buffalo
 
 
 
 
Haha lite sjukt är det ändå att man har så mycket åsikter kring en barnvagn men om jag kan hjälpa någon med sitt vagnval, om man står och velar emellan några av dessa vagnar, så är väl det bra. Det är ju skönt om man kan slippa köpa flera vagnar i onödan för att hitta den rätta vagnen. Om någon har någon mer fundering kring dessa vagnar och vill ha input så är det såklart bara att lämna en kommentar med din fundering.
 

Diva

Åh va roligt med en recension, jag har funderat varför du har bytt vagn. Jag råkar själv vara gravid och är också inne på en Buffalo. Jag har sett att dom har utförsäljning på Bugaboos hemsida, så jag tror att jag kommer att slå till på en där. Det vore roligt att träffas någon gång, det är synd att vi bor så långt ifrån varandra. Kram! :D

Svar: Åh vad roligt! Grattis 😍😍 Gu vad kul! 👏🏼 Ja jag kan verkligen rekommendera Buffalon. Bästa vagnen! 🔝👌🏼 Ja det vore verkligen roligt att ses snart. Vi får väl mötas någonstans mitt på hållet haha! 💞
Evelina Nilsson