Bästa dagen!

Jag får väl nästan be om ursäkt redan nu så här innan så ni vet vad ni ger er in på; bloggvärldens största bildbomb genom tiderna. Det är helt omöjligt att välja ut bara några få bilder från den här dagen.. Vi har knäppt 500 bilder idag och jag hade kunnat lagt ut vartenda ett av dem men det kändes lite väl mycket. 


Vi har haft en FANTASTISK dag! Vi blev upphämtade på hotellet strax efter 7 och sen åkte vi ca 1,5 h för att komma till Phuket. Där fick vi gå på en båt som skulle skjutsa runt oss under dagen. 

Vi gjorde fyra stopp under dagen. Tre av stoppen var vid öar/grottor/laguner där vi fick åka kanot runt och titta och varje sånt "kanotstopp" tog väl kanske en timme. När vi var klara vid en ö hoppade vi på båten och åkte vidare till nästa fina ö. Det var verkligen magiskt! 


Första stoppet var vid en lagun. Vi fick hoppa i kanoterna från båten och så tog de oss runt och visade varje ställe. Vi hade bästa guiden!! Vi åkte igenom en grotta och sen öppnade flera stora rum upp sig i mitten av ön. Så vackert! 


När vi kom tillbaka till båten var vi svettiga så då blev det ett dopp. Vi hoppade från övervåningen på båten och det var så himla härligt. Guiderna försökte dock få mig att sätta mig lugnt istället för att bada men jag känner så här; hon måste lära sig i tid, haha. "You are pregnant. You can not jump! Be careful! Are you sure you're ok?" De var nästan mer överbeskyddande än vad Johan är, haha. Som jag har blivit ompysslad idag.. Sötaste! 


Stopp nr två var grottor blandat med laguner. På vissa ställen var man tvungen att lägga sig ner för att komma igenom. Det är bara vissa timmar på dygnet som man kommer in i vissa av grottorna pga tidvattnet och pga hur månen står och i en av grottorna var det helt beckmörkt ganska långt. Då fick vi ta fram ficklamporna! Så fina grottor. Ormar bjöd den här ön också på..


Sista "kanotstoppet" var min favorit på hela resan so far. Även denna kanottur började med att vi fick åka igenom en lång grotta för att komma in till de två stora lagunerna på ön. Först var vi alldeles till oss av den otroligt fina naturen men så helt plötsligt kommer det massa vilda apor ut ur djungeln. De stod länge och tittade på oss men så helt plötsligt tog en av aporna ett skutt rätt ut i vattnet och simmade mot oss och kort efter hoppade ytterligare några efter. Jag blev som ett litet barn på julafton. Våran guide tog fram frukt och apan simmade ända fram till oss och började smaska i sig från min hand. Vips så var apan uppe i kanoten med oss och hoppade fram och tillbaka! Den lyckan!! Åh jag ville ta med mig den hem! Goaste lilla aporna. Det kom även små söta apbebisar men de höll sig på land. Så himla coolt! 


Förstår ni hur häftigt detta var?? Jag kommer leva på detta i resten av mitt liv, haha. Jag är lite emot det här med elefantridning och allt sånt där djurplågeri som vi människor utsätter djur för men att träffa vilda apor som kommer fram till oss för att de vill det är ju det bästa som hänt typ! Man ser ju verkligen hur lyckliga vi är, haha! 


Jag hade typ kunnat flytta in på den här ap-ön men efter en låång stund (vi hade svårt att slita oss så vi blev kvar vid ön längst av alla, haha) så var det dags för lunch. Den åt vi på båten! 


Dagens sista stopp blev på en ö med en sjukt fin liten strand som var ganska privat. Det var nästan inge folk alls där när vi kom, så mysig! Vi hoppade i och simmade in till ön från båten och så fick vår kära guide köra in våra grejer med kanoten. Där blev vi nog kvar ett par timmar och badade massor och låg under ett träd i skuggan och njöt av livet i största allmänhet. 


Jag kommer aldrig förstå mig på människor som tycker mest om att vara hemma och som inte tycker om att resa. Jag är nästan beredd att påstå att resa och se världen, upptäcka nya saker och se nya platser är meningen med livet.. Åtminstone en del av meningen med livet. Hade jag inte varit sjuk hade jag rest så mycket mer!!! Men som jag njuter av den här resan med mannen i mitt liv. 

Tack bästa Thailand för en underbar dag.